Harry Potter and The Deathly Hallows Part 2 sparge toate recordurile

Scris de | 18 iulie, 2011
Harry Potter and The Deathly Hallows Part 2 sparge toate recordurile

Ultimul film din seria de succes ecranizată după cărţile lui J.K. Rowling, Harry Potter and The Deathly Hallows Part 2, a doborât recordul pentru cele mai mari încasări din primul week-end deţinut până acum de blockbuster-ul din 2008, The Dark Knight.

Harry Potter and The Deathly Hallows Part 2, a încasat în primul week-end de la lansare peste 168 milioane de dolari în Statele Unite din vânzările de bilete. Această cifră a detronat recordul anterior de 158.4 milioane de dolari, deţinut de filmul lui Christopher Nolan, The Dark Knight.

Peste ocean, filmul a fost, de asemenea, foarte fructuos pentru Warner Bros, cu încasări de 307 milioane de dolari într-un total de 59 de ţări. Recordul anterior a fost stabilit în mai de Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi cu 260.4 milioane de dolari la box-office.

La nivel global, cifra finală a încasărilor a ajuns, estimativ, la peste 475 milioane de dolari în doar câteva zile. Această performanţă poate propulsa cu uşurinţă Harry Potter and The Deathly Hallows Part 2 în topul filmelor care au înregistrat vânzări de peste un miliard de dolari la nivel mondial.

Harry Potter and The Deathly Hallows Part 2 poate fi vizionat acum în toate cinematografele mari din România.

Etichete: , , , , ,