Microsoft întrece toate aşteptările, nu şi pe Apple

Scris de | 22 iulie, 2011
Microsoft întrece toate aşteptările, nu şi pe Apple

Compania care a scos pe piaţă Windows 7, Xbox 360 sau Office a anunţat ieri câştigurile din al patrulea trimestru financiar încheiat pe 30 iunie. Cu o creştere de 8% în venituri şi de 4% în profituri, Microsoft a surclasat estimările analiştilor.

Microsoft a anunţat în cursul zilei de joi venituri de 17.34 miliarde de dolari – peste trimestrul anterior, când compania a înregistrat un record de 16.43 miliarde de dolari -, o creştere de 8% faţă de anul trecut, şi un profit de 6.2 miliarde de dolari, o creştere de 4% faţă de 2010, cu mult peste aşteptările analiştilor financiari.

În comparaţie, Apple a anunţat marţi un venit de 28.57 miliarde de dolari şi un profit de 7.31 miliarde pentru ultimul trimestru încheiat, ceea ce înseamnă că şi această rundă din lupta giganţilor Apple şi Microsoft a fost câştigată de compania lui Steve Jobs.

Programul Office şi consola Xbox 360 au fost principalele servicii care au ajutat la creşterea financiară din trimestrul recent încheiat.

Vânzările pachetului Microsoft Office, care include programele Outlook, Word, Excel etc., au crescut cu 7 %, aducând un câştig de 5.8 miliarde de dolari.

Divizia Entertainment & Division, din care fac parte Xbox 360, Zune şi Windows Phone 7 a crescut în câştiguri cu 30%, în mare parte datorită consolei emblematice.

În urma acestui anunţ Microsoft se alătură companiilor precum Google, Apple sau IBM, care s-au bucurat de rezultate financiare neaşteptate, ceea ce dovedeşte din nou puterea industriei IT pe piaţa economică globală.

Etichete: , , , , , , , , ,