Harry Potter and The Deathly Hallows: Un nou record de încasări – 900 milioane de dolari

Scris de | 29 iulie, 2011
Harry Potter and The Deathly Hallows: Un nou record de încasări – 900 milioane de dolari

Deşi a pierdut poziţia de lider în box-office-ul american, Harry Potter and The Deathly Hallows Part 2 se bucură în continuare de un succes enorm la nivel global. La doar 15 zile de la lansare filmul a ajuns la cifra totală de încasări de 900 milioane de dolari, mai repede cu 3 zile decât Avatar.

Miercuri, ultimul film din seria bazată pe bestseller-urile scrise de J.K. Rowling a încasat 24.7 milioane la nivel global, ajungând la cifra totală de 906.8 milioane de dolari. Harry Potter and The Deathly Hallows Part 2 e cel mai rapid film din istorie care a ajuns la piatra de hotar sus menţionată.

Şi mai impresionant este faptul că a reuşit să facă asta într-un timp record de 15 zile, spre deosebire de Avatar – cel mai de succes film din punct de vedere al încasărilor din toate timpurile – care a ajuns la cifra de 900 milioane de dolari în 18 zile.

Încasările Harry Potter and The Deathly Hallows Part 2 de week-end-ul trecut din Statele Unite au scăzut cu un procentaj impresionant de 72 % faţă de weekend-ul debutant. Filmul a coborât pe locul 2, în spatele filmului Captain America: The First Avanger.

Harry Potter and The Deathly Hallows Part 2 va ajunge săptămâna viitoare, cel mai probabil, la cifra totală de încasări de 1 miliard de dolari.

Etichete: , , , , , , ,