Boxee Box de la D-Link: Cubul multi talentat

Scris de | 31 iulie, 2011
Boxee Box de la D-Link: Cubul multi talentat

Cubul celor de la D-Link îşi propune să devină un multitalent în domeniul sistemelor multimedia de reţea.
Redactat de: Daniel Chira

Există mulţi clienţi de streaming pentru televizor – dar pentru a excela în această categorie de dispozitive este necesar un talent deosebit precum cel al player-ului Boxee Box de la D-Link . Acesta nu transferă doar conţinuturile multimedia de pe PC pe ecranul televizorului din sufragerie, ci transferă și conţinuturi de pe internet direct pe ecranul televizorului.

Punct de atracţie în sufragerie
Playerul impresionează din punct de vedere al designului, prezentându-se sub forma unui de cub cu o latură tăiată oblic, care îl diferenţiază de playerele concurente. Şi partea din faţă lucioasă, logo-ul luminat din spate şi scrisul sunt impresionante: „cubul” se potriveşte foarte bine în sufragerie. Dar să revenim la capitolul tehnică: în lateral este situat un slot pentru carduri de memorie care suportă fără nicio problemă carduri SD şi SDHC de până la 32 GB. Pe partea din spate se găsesc toate interfeţele de care ar avea nevoie un client obişnuit: HDMI pentru conexiunea la televizor, o ieşire audio optică şi analogică, precum şi un port de reţea de 100 Mbps pentru conexiunea la internet, care se poate stabili şi prin Wi-Fi la standardul rapid n. De asemenea, pe partea din spate sunt poziţionate două porturi USB 2.0 destinate conectării la medii de stocare externe – având în vedere mărimea dispozitivului îţi poţi da seama că nu are un hard disk integrat, dispozitivul fiind un simplu player. Tocmai de aceea nu înţelegem utilitatea unui cooler, care este relativ silenţios, dar totuşi zgomotul pe care îl face nu se poate ignora. Un alt punct slab îl reprezintă lipsa cablului HDMI în pachetul livrat.

Înregistrare şi pornire lungă
După pornire, clientului îi este solicitată creare unui cont de utilizator la Boxee. După crearea contului şi o fază de pornire de aproximativ un minut, media playerul este gata de acţiune. Este disponibil şi un „Sleep mode“, din care player-ul se „trezeşte” destul de repede, oricum la acest confort s-ar putea renunţa având în vedere consumul de curent de 12 Waţi –acelaşi consum pe care îl are player-ul în modul de funcţionare normală. Oricum, când este complet deconectat, dispozitivul poate fi pornit cu ajutorul telecomenzii.

În meniu se găsesc înregistrările „Friends“, „Watch Later“, „Shows“, „Movies“, „Apps“ şi „Files“. Prin înregistrarea „Friends“ este posibilă conectarea în reţea cu prieteni pentru a afla care sunt ultimele noutăţi vizionate de aceştia. La înregistrarea „Watch Later“ se ascunde o multifuncţie „Shows“ şi „Movies“ care vorbeşte de la sine.

Conţinut în limba engleză
La capitolul „Apps”, la fel ca în cazul smartphone-urilor, se pot instala programe suplimentare. Este disponibil şi serviciul foto Flickr, aplicaţii pentru vreme şi Youtube. Browser-ul lasă o impresie ambivalentă. Afişează fără probleme chiar şi pagini de internet complexe însă, timpii de încărcare sunt destul de lungi. Boxee Box poate impresiona prin funcţiile de streaming: indiferent de materialul ce se doreşte a fi transmis, dispozitivul transferă fără probleme imaginile şi sunetul pe televizorul flat-screen. Dacă de exemplu, la player este conectat un hard extern, acesta indică independent conţinuturile. Şi accesul wireless prin conexiunea UPnP la date, care provin de la un PC din reţeaua de acasă, funcţionează ireproşabil.

Bilanţ
Operarea player-ului D Link Box se face uşor, iar el excelează prin funcţiile de streaming.

Etichete: , , ,