Unităţile de procesare vizuală de la NVIDIA sunt folosite de J.P. Morgan

Scris de | 8 august, 2011
Unităţile de procesare vizuală de la NVIDIA sunt folosite de J.P. Morgan

NVIDIA a anunţat că unităţile sale de procesare vizuală sunt folosite de J.P. Morgan, cea mai mare bancă de investiţii. Cipurile GPU Tesla ajută la livrarea mai rapidă a rezultatele analizelor de risc.

Divizia Equity Derivatives a J.P. Morgan a adăugat unităţile de procesare vizuală NVIDIA Tesla M2070 echipamentelor din centrele sale de date, în vedere reducerii costurilor. Mai mult de jumătate dintre procesele de calcul desfăşurate pentru realizatea analizelor de risc  furnizate de banca de investiţii au fost transferate de pe sisteme bazate  doar pe CPU, către sisteme hibrid bazate pe unităţi GPU/CPU.

Utilizarea complementară a unităţilor de procesare grafică a accelerat de 40 de ori viteza cu care sunt livrate rezultatele comparativ cu viteza cu care acestea sunt obţinute pe sistemele clasice, care se bazează  doar pe puterea de calcul a procesorului. În plus, datorită noilor sisteme hibrid, au fost realizate economii de peste 80% din costuri, centrul de date obţinând performanţe sporite cu acelaşi consum de energie.

Pentru J.P. Morgan, noua tehnologie aduce avantaje considerabile, permiţând companiei să obţină rezultatele analizelor de risc pentru o serie de produse în doar câteva minute şi nu de la o zi la alta. Astfel GPU-urile NVIDIA oferă băncii de investiţii J.P. Morgan un avantaj semnificativ pe piaţa de profil. Chiar şi cele mai aparte instrumente pot fi calculate, atunci când este nevoie, mult mai repede, permiţănd companiei să facă operaţiuni mai frecvente pe scenarii cât mai complexe.

Unităţile de procesare grafică NVIDIA Tesla sunt utilizate în mai multe centre de date din birourile globale ale băncii de investiţii prin infrastructura Compute Backbone.

Cu această tehnologie, J.P. Morgan are posibilitatea de a folosi puterea de calcul a GPU-urilor pentru zeci de aplicaţii derulate la nivel global, fără a afecta performanţa cu care sunt livrate rezultatele. Integrarea GPU-urilor în infrastructura globală a rezultat în rate de utilizare a acestora de până la 70% în decursul a 24 de ore.

Etichete: , , , ,