Noul sediu Apple:”Nava mamă”, detaliată în imagini

Scris de | 14 august, 2011
Noul sediu Apple:”Nava mamă”, detaliată în imagini

Apple a prezentat la începutul lunii iunie planurile de a construi un sediu absolut impresionant poreclit „Nava mamă” datorită formei sale care aduce aminte de un uriaș OZN, desprins parcă din filmele SF. Recent, au apărut mai multe imagini detaliate despre proiectul îndrăzneț al companiei care a reușit de curând să cucerească titlul de cea mai valoroasă companie din lume.

Noul sediu Apple va fi construit în orășelul californian Cupertino, clădirea de peste 20.000 de persoane urmând să devină o adevărată Mecca pentru fani. Inelul de sticlă și oțel va fi amplasat într-o zonă care va suferi importante amenajări peisagistice, inclusiv refacerea mediului natural specific Californiei, cu arbori și arbuști caracteristici. Un adevărat parc verde va răsări din inima clădirii, iar inginerii plănuiesc ca o mare parte a energiei să fie generată prin utilizarea unor metode ecologice.

Clădirea va mai integra un auditoriu imens, unde Apple ar putea organiza cele mai importante evenimente ale sale, o cantină cu peste 3000 de locuri și o gigantică parcare subterană.

Mai multe imagini de mare rezoluție sunt disponibile pe site-ul orașului Cupertino, la adresa http://www.cupertino.org/inc/pdf/apple/Renderings.pdf.

 

Etichete: , , ,