Check-in de pe telefonul mobil la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti

Scris de | 25 august, 2011
Check-in de pe telefonul mobil la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a anunţat introducerea la Aeroportul Internaţional Henri Coandă a noii tehnologii care permite pasagerilor să efectueze formalităţile de check-in cu ajutorul telefoanelor mobile sau PDA.

Începând cu luna aceasta, pasagerii ce călătoresc pe ruta Bucureşti-Paris sau Bucureşti-Amsterdam vor putea urca la bordul aeronavelor pe baza unui bilet electronic afişat pe telefonul mobil. Singurul document necesar este actul de identitate.

Pentru a efectua check-in-ul pe telefonul mobil, pasagerii trebuie să aibă acces la internet pe un smartphone. Astfel, ei vor putea efectua check-in-ul direct pe telefonul mobil, pe websiteul mobile.airfrance.com sau klm.com. După completarea datelor personale necesare, aceştia vor primi pe email sau pe telefon, printr-un mesaj SMS sau MMS, permisul de îmbarcare ce conţine un cod de bare ce garantează autenticitatea operaţiunii. Pasagerii pot efectua aceste formalităţi şi îşi pot alege locurile în avion, începând cu 30 ore înaintea decolării.

„Acest nou serviciu răspunde cerinţelor clienţilor noştri în ceea ce priveşte viteza, flexibilitatea şi autonomia. În acelaşi timp, demonstrează angajamentul Air France şi KLM de a oferi servicii inovatoare”, a declarat într-un comunicat de presă Alexandru Dobrescu, Country Manager Air France KLM Romania.

Permisul de îmbarcare electronic conţine toate informaţiile prezente pe un permis convenţional (timpul de îmbarcare, poarta de îmbarcare, ora decolării, locul şi clasa de călătorie). Pasagerii care călătoresc cu bagaje de cală se prezintă direct la biroul de predare a bagajelor, unde codul de bare primit pe telefonul mobil este scanat.

Etichete: , , ,