Carol Bartz, CEO-ul Yahoo, a fost dată afară prin telefon

Scris de | 7 septembrie, 2011
Carol Bartz, CEO-ul Yahoo, a fost dată afară prin telefon

Carol Bartz a fost concediată în cursul zilei de ieri  din poziţia de Chief Executive Officer prin telefon de către consiliul de administraţie Yahoo, fiind înlocuită de un interimar în persoana lui Tim Morse.

După doi ani şi jumătate de activitate la Yahoo Carol Bartz nu a reuşit să convingă consiliul de administraţie de capacităţile ei în funcţia de CEO. Astfel, ea a fost concediată ieri, fiind de mai multă vreme în vizorul acţionarilor. Carol Bartz a declarat printr-un mesaj că a fost informată de decizie prin telefon, de la chairman-ul Roy Bostock.

Modul în care a fost dată afară Carol Bartz a fost descris de către Ben Schachter, analist la Macquarie Securities, ca fiind „neprevăzut” şi consideră că e începutul unei drame în toată regula la Yahoo.

Această decizie vine în lumina unor trimestre nefaste pentru Yahoo, care a devenit acum o companie disperată să rămână în eşalonul superior al platformelor online. Cu toate că e unul dintre cele mai cunoscute brand-uri din lumea IT, motorul de căutare a rămas în urma lui Google sau Facebook.

Nu este exclusă posibilitatea ca Yahoo să fie preluată de o altă companie în viitorul apropiat.

Etichete: , , , , ,