Seagate lansează primul hard-disk extern de 4TB din lume

Scris de | 8 septembrie, 2011
Seagate lansează primul hard-disk extern de 4TB din lume

Seagate a spart din nou bariera spaţiului de stocare extern. După ce anul trecut a lansat primul hard-disk extern de 3TB, compania a anunţat ieri lansarea noului GoFlex Desk cu o capacitate de stocare de 4TB, primul de acest gen din lume.

Versiunea de anul acesta a hard-disk-ului GoFlex Desk, care a fost lansată oficial ieri, va avea un spaţiu de stocare de 4000 GB, echivalentul a 2000 de filme high-definition. Dispozitivul va avea de asemenea un design mai subţire decât varianta anterioară şi suport USB 3.0.

Patrick Connolly, vicepreşedintele şi managerul general al diviziei de Retail, Seagate, a declarat într-un comunicat oficial: „Încă o premieră pentru Seagate. Am ajuns la un nou nivel în lumea hard-disk-urilor în format 3.5 inchi. Noul driver GoFlex Desk, care are cea mai mare capacitate de stocare din industrie, e o dovadă a angajamentului nostru de a îndeplini nevoile consumatorilor.”

Noul GoFlex Desk de 4TB e disponibil acum de pe site-ul oficial Seagate la un preţ de 250 dolari. Versiunea pentru Mac va fi lansată până la sfârşitul lunii.

Etichete: , , , , ,