Europenii renunţă la telefoanele mobile şi trec la smartphone-uri

Scris de | 12 septembrie, 2011
Europenii renunţă la telefoanele mobile şi trec la smartphone-uri

Samsung galaxy SUn studiu publicat recent de o firmă de analiză specializată pe acest segment de piaţă, International Data Corporation, relevă faptul că în al doilea trimestru al anului curent vânzările de smartphone-uri au surclasat cele de telefoane mobile pe teritoriul Europei de Vest.

În studiul numit European Mobile Phone Tracker, IDC prezintă ultimele date legate de vânzările telefoanelor mobile şi a smartphone-urilor în Europa de Vest. Astfel, vânzările telefoanelor mobile au scăzut cu 29%, ajungând la 20.4 milioane de unităţi, iar cele de smartphone-uri au crescut ajungând la o cifră de 21.8 milioane de unităţi, o creştere de 48%.

Acest trimestru marchează prima dată în istorie când vânzările de smartphone-uri – care au însumat 52% din totalul pe piaţă – au depăşit telefoane mobile.

În ierarhia smartphone-urilor, compania coreeană Samsung rezidă pe locul întâi, cu 4.8 milioane de unităţi vândute, urmată de Apple cu 4.6 milioane de iPhone-uri comercializate. Din punct de vedere al sistemelor de operare, Android a rămas liderul incontestabil cu 10.5 milioane de smartphone-uri vândute, majoritatea Samsung şi HTC.

Rămâne de văzut dacă lansarea mult-aşteptatului iPhone 5 va înclina balanţa înspre Apple.

Etichete: , , , , , ,