Ericsson va fi premiată cu un Emmy

Scris de | 13 septembrie, 2011
Ericsson va fi premiată cu un Emmy

Ericsson a anunţat astăzi într-un comunicat de presă că va fi premiată cu un premiu Emmy pentru tehnologia sa Active Format Description. Acesta va fi al treilea premiu oferit de Academia Naţională de Artă şi Ştiinţe din SUA pentru compania suedeză.

Tehnologia sa Active Format Description care permite ca televizoarele cu aspect de imagine 4:3 să primească un semnal de imagine de mărimea potrivită pentru a asigura calitatea transmisiei, chiar dacă imaginea originală a fost redată în format wide screen (16:9).

Robert Seidel, preşedinte al comitetului de inginerie şi tehnologie din cadrul Academiei Naţionale de Artă şi Ştiinţe de Televiziune, a declarat: „Ericsson şi şapte alte companii vor primi acest premiu în semn de recunoaştere pentru iniţiativa lor de a dezvolta şi implementa tehnologia Active Format Description (AFD) în multe dintre produsele lor, dar şi pentru eforturile lor de a convinge industria să adopte un sistem end-to-end pentru AFD, ceea ce va permite ca zeci de milioane de gospodării americane cu televizoare cu transmisie în format analog să se bucure de imagini de calitate.”

Academia Naţională de Artă şi Ştiinţe de Televiziune a anunţat că decernarea premiului Emmy va avea loc în cadrul unei ceremonii în timpul CES din ianuarie 2012. Acesta este al treilea Emmy primit de Ericsson.

Etichete: , , , ,