Câştigurile Research in Motion sunt în scădere

Scris de | 16 septembrie, 2011
Câştigurile Research in Motion sunt în scădere

Research in Motion, compania canadiană producătoare de dispozitive BlackBerry a anunţat ieri câştigurile nu tocmai impresionante din al doilea trimestru financiar al anului încheiat pe 27 august. După anunţul veniturilor dezamăgitoare, acţiunile RIM au scăzut cu 9%.

În al doilea trimestru financiar al anului, RIM a totalizat un câştig de 4.3 miliarde de dolari, o scădere de 10% în comparaţie cu 2010, şi un profit net de 329 milioane de dolari, spre deosebire de 695 milioane de dolari, cifră înregistrată în trimestrul anterior.

BlackBerry Playbook a fost expediată în 200.000 de unităţi, iar smartphone-urile BlackBerry în număr de aproximativ 10.6 milioane.

Veniturile pentru trimestrul următor, care se va încheia în 26 noiembrie, vor fi undeva între 5.3 şi 5.6 miliarde de dolari, preconizează Research in Motion.

Important de reţinut este faptul că vânzările dispozitivelor BlackBerry 7 nu au fost incluse în perioada încheiată pe 27 august.

Jim Balsillie, co-CEO-ul Research in Motion a discutat acest aspect într-un comunicat de presă: „Am lansat cu succes o linie de smartphone-uri BlackBerry 7 în perioada finală din cel de-al doilea trimestru şi am constatat un interes ridicat din partea consumatorilor pentru aceste noi dispozitive.”

Deşi aceste câştiguri sunt sub aşteptările analiştilor, Research in Motion speră în continuare la o redresare a companiei cu dispozitivele BlackBerry 7 şi mult-aşteptatul smartphone ce rulează sistemul de operare QNX, care va apărea pe piaţă la începutul anului viitor.

Etichete: , , , ,