Conecteaza iPhone-ul sau iPad-ul la TV

Scris de | 27 septembrie, 2011
Conecteaza iPhone-ul sau iPad-ul la TV

Vrei să urmăreşti fotografiile sau clipurile filmate recent cu iPhone-ul pe ecranul televizorului? connect îţi oferă o scurtă prezentare a câtorva accesorii, atât oficiale cât şi din partea altor producători decât Apple, care îţi permit să conectezi iPhone-ul, tableta iPad sau iPod-ul la un televizor şi să te bucuri de imagine şi sunet la un alt nivel.

Belkin Video Cable

Belkin Video Cable este o soluţie funcţională, mai ieftină decât varianta originală, oferind o colecţie de cabluri care îţi permit să redai video şi audio de pe iPhone pe TV. Multitudinea de cabluri te-ar putea speria, odată ce ai deschis ambalajul, însă cuplarea este extrem de simplă. Practic, în cutie vei găsi un cablu Charge Sync USB 2.0 care se conectează cu un capăt la mufa specială a iPhone-ului sau a tabletei iPad şi cu celălalt la USB, precum şi un set de cabluri care se cuplează la acest sistem, oferind la celălalt capăt trei mufe care asigură conexiunea composite video la televizor şi cea audio prin RCA. Sistemul pare mai complicat deoarece poţi detaşa cablurile video de cablul Charge Sync, capătul USB nejucând nici un rol în conectarea la TV.

Tot ce trebuie să faci este să conectezi mufa specială de iPhone la telefon sau iPod şi celelalte trei capete în mufele RCA din televizor.

După conectare, comută televizorul pentru a identifica intrarea pe care s-a realizat conexiunea. Nu te aştepta să se afişeze vreo imagine, decât dacă ai clipul video rulează deja pe telefon.

iPhone 4, spre exemplu, va reda doar video şi audio, nu vei avea posibilitatea să afişezi meniul sau alte aplicaţii pe televizor cu ajutorul acestei soluţii. Te poţi însă bucura de fotografiile şi clipurile video filmate cu telefonul, de cele transferate în memorie sau te piesele din telefon prin sistemul audio video al televizorului. Nu te aştepta însă la o redare la rezoluţie impresionantă, cum ar fi 1080p.

Belkin Video Cable are un preţ recomandat de circa 90 lei.

Apple Digital AV Adapter

Cei care preferă accesoriile originale Apple pot opta spre exemplu pentru sistemul Apple Digital AV Adapter. Adaptorul oferă o mufă clasică iPhone/iPad cu 30 de pini într-un capăt, o intrare pentru cablu HDMI clasic în celălalt capăt, unde vei găsi şi un al doilea conector care îţi permite să cuplezi cablul de încărcare, sincronizare Apple. Atenţie însă, pachetul nu include un cablu HDMI, care va trebui achiziţionat separat.

Principala calitate a adaptorului special Apple este că permite mirroring pentru tableta iPad 2. Practic, tot ce vezi pe ecranul tabletei vezi şi pe cel al televizorului – meniu, aplicaţii, clipuri video, fotografii, site-uri web. Clipurile video sunt redate la maxim 720p.

Mirroring-ul funcţionează însă doar cu tableta iPad 2, iPad-ul clasic, telefonul iPhone 4 sau iPod-ul touch din generaţia a 4-a oferind doar video şi audio pe TV, după realizarea conexiunii.

Costă 39 de euro, cablul HDMI nefiind inclus.

Apple Component/ Composite AV Cable

O a treia soluţie care îţi permite să conectezi iPhone-ul sau iPad-ul la televizor sunt cablurile Apple Component AV Cable sau Composite AV Cable, un sistem extrem de similar cu cel oferit de Belkin. Practic, conectezi mufa cu 30 de pini într-un capăt şi cuplezi cele trei cabluri la televizor, iar opţional, poţi conecta şi cablul USB la computer sau la încărcătorul de priză pentru a fi sigur că nu rămâi fără baterie în timpul redării video. Sistemul nu permite mirroring şi costă 39 de euro.

Etichete: , , , , , ,