Windows 8: Search-ul primeşte o interfaţă mai atractivă

Scris de | 20 octombrie, 2011
Windows 8: Search-ul primeşte o interfaţă mai atractivă

Windows 8 va integra o variantă mai complexă de Search cu indexare instant, sugestii şi integrarea a trei grupuri distincte de sistem: Apps, Settings şi Files.

Detaliile publicate pe blogul oficial al dezvoltatorilor Microsoft ne oferă o privire asupra interfeţei de Search mult mai primitoare, ce poate fi extinsă şi Full Screen şi care beneficiază de estetica Metro.

În sfârşit Windows 8 va utiliza spaţiul generos al monitoarelor cu diagonale de peste 20 de inchi şi va afişa mult mai multe rezultate în fiecare categorie, eliminând nevoia de a selecta mereu Show More Results, opţiune utilizată extrem de des în versiunile anterioare de Windows.

Vei putea căuta aplicaţii, fişiere sau comenzi de sistem, fiecare dintre aceste categorii fiind clar delimitate vizual.

Trecând cu mouse-ul peste un anumit rezultat vei putea descoperi într-o mini fereastră informaţii suplimentare despre fişierul respectiv. În cazul unui video, spre exemplu, vei putea afla durata acestuia.

Microsoft a definit şi noi shortcut-uri care permit accesul rapid la căutarea fişierelor – tasta Windows + F – sau căutarea în Settings – tasta Windows + W.

Deoarece Windows 8 este optimizat pentru dispozitivele cu ecrane tactile, şi noul sistem de Search este perfect adaptat utilizării pe tablete, PC-uri cu ecrane touch sau alte gadget-uri de acest gen.

Etichete: ,