Serviciul Steam a fost atacat de hackeri

Scris de | 11 noiembrie, 2011
Serviciul Steam a fost atacat de hackeri

Gabe Newell, fondatorul şi CEO-ul Valve Software, a anunţat ieri că celebrul magazin de jocuri on-line Steam a fost afectat de mai multe infracţiuni din partea unor hackeri. Atacul a început pe forumul oficial în data de 6 noiembrie şi s-a extins până la baza de date a site-ului.

Utilizatorii serviciul Steam ar putea fi în pericol să rămână fără bani pe cardurile bancare. Gabe Newell a postat ieri pe site-ul oficial un anunţ în care explică atacurile recente ale hackerilor. Cu toate că iniţial a fost afectat doar forumul serviciului, din păcate s-a descoperit mai apoi o infiltrare mult mai serioasă în baza de date a utilizatorilor. Cu toate acestea însă se pare că daunele nu sunt foarte mari.

„Investigăm în continuare atacurile. Nu avem dovezi de furt de informaţii. În orice caz, ar trebui să vă monitorizaţi cu atenţie cărţile de credit”, a declarat Gabe Newell, CEO-ul Valve Software.

Steam este un serviciu ce pune la dispoziţia utilizatorilor posibilitatea de a achiziţiona jocuri online. Actualmente sunt peste 35 milioane de conturi în baza de date a site-ului.

Etichete: , , , , , ,