Google îl sărbătoreşte pe Louis Daguerre, inventatorul procesului de dagherotipie

⇣ Sari la articol

Google sărbătoreşte astăzi 224 de ani de la naşterea lui Louis Daguerre, unul dintre principalii cercetători în domeniul fotografiei. El a inventat şi folosit procesul de dagherotipie pentru a imortaliza una dintre primele fotografii din istorie.

Louis Daguerre s-a născut în Cormeilles-en-Parisis, Franţa, la data de 18 noiembrie 1787. A studiat în domeniul arhitecturii, desenului panoramic şi a fost principalul designer al teatrului din Paris, Diorama. Mai apoi a colaborat cu Joseph Nicephore Niepce, creatorul primei fotografii permanente. Această colaborare a rezultat în perfecţionarea procesului de dagherotipie.

Prin această nouă tehnologie, Louis Daguerre a reuşit să realizeze prima fotografie a unui om din istorie. Fotografia pe nume „Boulevard du Temple” prezintă o stradă în care se află patru persoane. La scurt timp după, datorită avansurilor din lumea fotografiei, procesul de dagherotipie a fost considerat de prisos. Cu toate acestea însă, fotografia „Boulevard du Temple” a fost recunoscută drept prima fotografie în care apar fiinţe umane.

Google îl celebrează pe Louis Daguerre printr-un doodle pe prima pagină a motorului de căutare.

Asus

Articole asemanatoare