Peste 1 milion de aplicaţii disponibile pentru smartphone-uri

Conform site-ului Mobilewalla, există la ora actuală peste un milion de aplicaţii dedicate dispozitivelor mobile la nivel global. Pe primele două locuri rezidă evident cele dezvoltate pentru iOS şi Android cu 598.763 şi respectiv 325.156 de aplicaţii.

Te-ai întrebat vreodată care este numărul exact de aplicaţii disponibile pentru smartphone-uri? Ei bine, cei de la Mobilewalla îţi răspund cu cifra exactă de 1.003.954. Numărul aplicaţiilor a trecut în urmă cu câteva zile de bariera de 1 milion, ceea ce dovedeşte din nou influenţa acestora în modul în care folosim un smartphone.

Pe primul loc stă liderul incontestabil Apple cu 598.763 aplicaţii dedicate, la o diferenţă considerabilă de locul doi, ocupat de Android cu 325.156 de aplicaţii dezvoltate pentru sistemul de operare oferit de Google. Locul trei e rezervat aplicaţiilor BlackBerry, cu o cifră modestă de 43.548, iar pe locul patru se află cele pentru Windows Phone, cu un număr de 36.487.

În fiecare zi apar aplicaţii noi dedicate sistemelor de operare sus-menţionate, un trend ce va continua cu siguranţă în anul următor.