GTA 3 pe iPhone: Primele impresii

Scris de | 15 decembrie, 2011
GTA 3 pe iPhone: Primele impresii

Pare incredibil că au trecut 10 ani de când băteam străzile din Liberty City, într-unul dintre cele mai bune jocuri ale acelei perioade, Grand Theft Auto III. Iată însă că “times are changing”, vorba lui Bob Dylan, şi începând de azi ai ocazia să joci GTA 3 pe telefon sau tabletă, într-o prezentare impecabilă. connect a testat jocul pe un iPhone 4 şi îţi oferă primele impresii.
Jocul celor de la Rockstar costă 3.99 euro în App Store, circa 17 lei, o sumă deloc mare pentru durata extrem de lungă de joc şi gameplay-ul senzaţional. După ce descarci kit-ul care ocupă 426 MB şi instalezi jocul, proces ce durează câteva minute, este recomandat un restart al telefonului pentru a te asigura că totul va rula perfect.
Odată lansat, dai ochii de meniul destul de complex al jocului, mai ales la capitolul control. Poţi modifica aici modul de control atunci când te deplasezi pe jos sau cu maşina, poziţionând butoanele virtuale sau chiar şi harta oriunde doreşti pe ecran.
Nu prea are rost să schimbi prea multe pentru că varianta de layout standard este extrem de comodă – ai joytick-ul virtual cu care schimbi direcţia în stânga jos şi butoanele action, cum ar fi cele pentru alergare, săritură, lovitură sau action în dreapta. Icoanele se modifică în funcţie de context, astfel încât atunci când intri într-o maşină, spre exemplu, stick-ul este înlocuit de două taste, stânga-dreapta, iar butoanele de alergare şi săritură de acceleraţie şi frână/marşarier.
Controlul este extrem de bine realizat, fiind comod şi intuitiv.Vei ajunge să faci slalom printre maşini în doar câteva minute şi să ţinteşti ca un hitman profesionist.
Dacă ai jucat Gta 3 în varianta PC, povestea nu va fi o surpriză – Claude, Catalina şi Salvatore îşi joacă rolurile şi în varianta mobilă. Jocul începe cu scena de evadare din misiunea intitulată sugestiv Give Me Liberty. Grafica este extrem de bună, desprinsă parcă de pe ecranul computerului cu procesor Athlon la 1.4 GHz de acum 10 ani.
Extrem de important, jocul rulează fără probleme sau scăderi semnificative în frame rate pe iPhone 4, în ciuda complexităţii şi a dimensiunii uriaşe a oraşului.
Maşinile sunt multe şi diverse, de la camioane, dube sau bolizi sport, iar armele sunt şi ele variate. Nu lipseşte nici clasicele posturi de radio, care vorba lui DJ Lazlow, oferă “a better variety of weird noises between songs”.
Sistemul de salvare este identic – ai la dispoziţie apartamente cu garaj unde salvezi după o misiune, iar fiecare save game avansează timpul cu 6 ore.
Dar destul cu vorbăria – fie că eşti un gamer cu vechime, care a avut privilegiul să joace GTA III în momentul în care Rockstar lansa varianta PC, sau un jucător nou, GTA 3 pentru iPhone şi Android este un must buy, iar cifrele de vânzări care vor sosi în zilele ce urmează vor confirma acest lucru. Ai numai grijă să mai ţii puţină baterie şi pentru apeluri telefonice, deoarece GTA 3 creează dependenţă.

Etichete: , , , , , ,