Smartphone-ul, un factor major de stres

Scris de | 19 ianuarie, 2012
Smartphone-ul, un factor major de stres

Un studiu al British Psychological Society a ajuns la o concluzie cât se poate de evidentă – smartphone-ul este un factor major de stres şi determină comportamente obsesive. Ai remarcat vibraţii fantomatice sau senzaţia că îţi sună telefonul, însă în realitate nu ai nici un apel? Ei bine, se pare că acestea sunt doar câteva dintre simptomele mai evidente ale stresului cauzat de mobil.

Cei 100 de participanţi la studiu, studenţi, angajaţi în sectorul public şi privat şi adolescenţi, au trecut printr-un sceening iniţial şi au răspuns unui chestionar cu întrebări pentru a se determina nivelul de stres la care sunt supuşi.

Pe lângă concluzia principală, aceea că smartphone-urile sunt un instrument care te ajută să îţi gestionezi munca, însă amplifică serios nivelul de stres, cercetătorii au mai atras atenţia asupra câtorva comportamente interesante. Spre exemplu, un smartphone cu acces la web tinde să îi determine pe subţiecţi să verifice obsesiv dacă nu au mai primit mailuri, mesaje sau notificări în reţelele de socializare.

Valorile de stres sunt direct proporţionale cu numărul de site-uri de socializare pe care le accesează un utilizator.

Din păcate, în urma studiului nu au rezultat foarte multe recomandări, în afara celor evidente. Dacă vrei să ai parte de o după amiază relaxată, lasă telefonul deoparte şi bucură-te de compania celor dragi. Faţă în faţă şi nu pe Facebook-ul de pe telefon.

Etichete: , , ,