Nokia a anunţat rezultatele financiare din 2011

Scris de | 26 ianuarie, 2012
Nokia a anunţat rezultatele financiare din 2011

Nokia Oyj a anunţat astăzi rezultatele financiare înregistrate în cel de-al patrulea trimestru al anului 2011. Cu toate că Nokia a vândut un număr semnificativ de dispozitive Lumia anul trecut, pierderile suferite de companie au trecut de cifra de 1 miliard de dolari.

Atacată de Apple, Samsung, HTC şi alţi producători de smartphone-uri, compania finlandeză Nokia a înregistrat în cel de-al patrulea trimestru financiar al anului pierderi de 1.4 miliarde de dolari. Smartphone-urile vândute au totalizat 19.6 milioane de dispozitive dintre care peste 1 milion de terminale Lumia, echipate cu sistemul de operare Windows Phone Mango.

Vânzările înregistrate de companie în cel de-al patrulea trimestru financiar al anului a totalizat 10 miliarde de euro.

Stephen Elop, CEO-ul companiei, a declarat într-un comunicat de presă: „Cu toate că am progresat în direcţia potrivită în 2011, mai avem extrem de mult de realizat în 2012. Am lansat dispozitivele înainte de termenul stabilit, ceea ce dovedeşte rapiditatea şi eficienţa companiei Nokia.”

Apple, concurent direct al companiei finlandeze, a anunţat ieri o cifră de 37 milioane de iPhone-uri vândute în ultimul trimestru.

Etichete: , , , , , ,