Allview P2 Alldro review: Dual SIM, 3G şi Android Gingerbread

Allview ridică standardele, noul smartphone Allview P2 Alldro fiind un model echilibrat, dotat cu Android 2.3.5, funcţionalitate Dual SIM, ecran capacitiv şi 3G.

Elegant dar greoi

P2 Alldro se remarcă printr-o carcasă elegantă neagră, un capac dorsal metalic şi un cadru glossy care încadrează displayul de 3.5 inchi. Dimensiunile dispozitivului sunt de 116 x 61 x 12.8 mm, iar greutatea atinge 126 de grame, impresia creată fiind aceea a unui telefon solid, însă puţin greoi.

Displayul cu diagonala de 3.5 inchi este de tip capacitiv multitouch, cu o rezoluţie 320 x 480 pixeli. Ecranul răspunde promt la comenzi şi are o luminozitate destul de bună, însă o rezoluţie puţin mai mare ar fi fost binevenită.

Sub display sunt plasate tastele Options, Home şi Back, accesibile din orice secţiune a meniului.

Android 2.3.5

Allview P2 Alldro soseşte cu sistemul de operare Android 2.3.5 Gingerbread, pe care îl regăsim încă pe multe dintre smartphone-urile de top.

Allview a customizat destul de serios interfaţa telefonului., oferind o serie de icoane şi de scurtături specifice. Poţi accesa rapid  funcţii precum GPS, Wi-Fi şi Bluetooth,  poţi activa profilele preferate sau adapta luminozitatea.

Vizual, UI-ul nu impresionează, însă se mişcă extrem de bine şi este practic.

La baza performanţelor lui P2 stă un procesor ARM11 la 670MHz, completat de un GPU PowerVR  SGX 531 şi din păcate doar 256 MB memorie RAM.

P2 oferă conexiuni Wi-Fi şi 3G HSDPA, iar browserul este destul de rapid în afişarea conţinutului web.

Clipurile de pe YouTube sunt redate fluent şi sunt însoţite de sunetul extrem de puternic al difuzorului.

O problemă, mai ales pentru cei fără înclinaţii tehnice este absenţa clasicului Android Market. Acesta este înlocuit de magazinul propriu al Allview, Aply Store.  Cu puţină perseverenţă însă este posibilă şi instalarea Market-ului clasic.

Dual SIM

Allview P2 este un smartphone Dual SIM/ Dual Stand-by. Poţi să utilizezi cele două SIM-uri pentru a comuta uşor între reţele mobile diferite. Telefonul  oferă chiar şi butoane dedicate pentru apel, fiind prevăzut cu câte o tastă pentru fiecare dintre cele două SIM-uri şi o tastă separată pentru apel video.

P2 oferă şi o cameră foto decentă, cu buton dedicat şi funcţii precum autofocus, face detection şi înregistrare video la o rezoluţie de 480p şi 30fps.

Mai merită menţionat GPS-ul şi funcţia Hotspot, cu ajutorul căreia poţi oferi acces la internet unui număr de până la 8 dispozitive.

Allview P2 AllDro este disponibil în reţelele de magazine partenere şi în mediul online la preţul de 749 lei.