Premiile Grammy 2012: Adele, marea câştigătoare a serii, Whitney Houston, omagiată

Scris de | 13 februarie, 2012
Premiile Grammy 2012: Adele, marea câştigătoare a serii, Whitney Houston, omagiată

Cântăreaţa britanică Adele a câştigat aseară 6 premii Grammy, printre care şi cele mai importante distincţii ale ceremoniei: “Albumul anului” şi “Înregistrarea anului”. Whitney Houston a fost omagiată pe tot parcursul evenimentului.

Cea mai importantă seară a industriei muzicale a început cu un moment de reculegere în memoria artistei Whitney Houston, care a fost găsită moartă în data de 11 februarie. Cântăreaţa de doar 48 de ani a fost într-o vreme una dintre cele mai cunoscute soliste din lume, însă dependenţa de droguri i-a distrus cariera. LL Cool J, prezentatorul galei, a început show-ul cu o rugăciune pentru Whitney Houston, iar Jennifer Hudson a interpretat piesa “I Will Always Love You”, în memoria solistei decedate.

În ceea ce priveşte câştigătorii ceremoniei, Adele a plecat acasă cu 6 premii Grammy, inclusive cele mai importante: “Albumul anului”, pentru 21, şi “Înregistrarea anului” pentru Rolling In The Deep. Kanye West a câştigat  4 premii Grammy, printre care „Cel mai bun album rap al anului” şi „Cea mai bună piesă rap”. Tânărul artist de muzică electronică Skrillex a fost premiat cu două Grammy-uri pentru “Cea mai bună piesă dance” şi “Cel mai bun album electronic/dance”. Bon Iver a câştigat premiul pentru “Cel mai bun artist debutant”.

Trupa americană Foo Fighters a câştigat premiul pentru “Cea mai bună trupă rock”.

Etichete: , , , , , , , , ,