Samsung Galaxy S II rezistă şi la -30 de grade Celsius

⇣ Sari la articol

Samsung Electronics a anunţat astăzi rezultatele unui test realizat independent ce relevă funcţionalitatea smartphone-ului emblematic Galaxy S II în temperaturi cu mult sub 0 grade Celsius.

Revista finlandeză MikroPC a demonstrat că telefoanele Samsung pot funcţiona la temperature cuprinse între 38 grade C şi -20 grade C.

Echipa tehnică de recenzie de la MikroPC a testat 15 dintre cele mai populare telefoane mobile disponibile în Finlanda, în cadrul Weather Room, situată în Centrul de Cercetare VTT de la Espoo, Finlanda. Acest laborator specializat de cercetare oferă un control complet asupra temperaturii interne, ceea ce înseamnă că temperaturile indicate de către aparatele de măsurare pot fi modificate chiar şi cu o fracţiune de grad.

MikroPC a descoperit că smartphone-ul cel mai rezistent la temperaturi scăzute este Samsung Galaxy S II, care a funcţionat până în momentul în care temperaturile au atins -35 de grade Celsius. Galaxy S II a fost de asemenea smartphone-ul care a continuat să funcţioneze fără probleme când temperatura a atins -30 de grade Celsius. Chiar dacă Samsung Galaxy Xcover nu a făcut parte din testul comparativ între cele mai bine vândute 15 telefoane mobile, acesta s-a comportat la fel de bine ca si Galaxy S II.

Temperatura iniţială din laboratorul de cercetare a fost setată la zero grade Celsius, temperatură care a fost coborâtă incremental cu câte cinci grade, până în momentul în care niciun smartphone nu a mai funcţionat.

Toate cele cinci telefoane Samsung care au participat la test au trecut de pragul de -20 de grade Celsius.

Articole asemanatoare