Jocurile video pot îmbunătăţi vederea

Scris de | 20 februarie, 2012
Jocurile video pot îmbunătăţi vederea

Potrivit unui studiu primit cu urale de gamerii de pe întreaga planetă, care au de acum un motiv în plus pentru a petrece timp în compania consolei sau a PC-ului, jocurile video ar putea îmbunătăţi vederea.

Studiul realizat de o echipă de cercetători canadieni condusă de Daphne Maurer, de la Universitatea McMaster, a fost realizat pe un eşantion de şase pacienţi bolnavi de cataractă. Aceştia au fost sfătuiţi să petreacă 40 de ore jucând Medal of Honor, nu mai mult de două ore pe zi, urmând să le fie apoi testată acuitatea vizuală.

În mod surprinzător, după cele 40 de ore, vederea a 5 dintre cei 6 pacienţi a arătat semne de îmbunătăţire. Aceştia erau capabili să recunoască chipuri mai rapid şi să identifice într-un timp mai scurt direcţia de mişcare a unor puncte de mici dimensiuni.

Cercetătorii cred că rezultatele indică faptul că sistemul nervos este încă suficient de plastic pentru a forma conexiuni chiar şi în perioada matură, conexiuni care permit îmbunătăţirea defectelor vizuale.

Să nu uităm însă că studiul recomanda două ore de gaming pe zi, o utilizare mult mai intensă putând avea efecte contrare.

Etichete: , , ,