WhatAapp, Facebook Chat şi alte servicii de mesagerie au cauzat pierderi de 13.9 miliarde de dolari în 2011

Scris de | 22 februarie, 2012
WhatAapp, Facebook Chat şi alte servicii de mesagerie au cauzat pierderi de 13.9 miliarde de dolari în 2011

Aplicaţiile care permit trimiterea de mesaje gratuite, cum ar fi Whatsapp Messenger, au redus veniturile operatorilor de telefonie mobilă cu 13.9 miliarde de dolari, potrivit unui raport recent. Utilizatorii au preferat să folosească conexiunea web şi aplicaţii de social messaging în locul SMS-urilor plătite.

Chiar dacă cifra pare una semnificativă, încasările din SMS-uri reprezintă doar o mică parte a veniturilor operatorilor. În plus, folosirea aplicaţiilor de tipul celor menţionate anterior poate duce la creşterea facturii de date mobile.

Aplicaţiile cum ar fi WhatsApp Messenger sau Facebook Chat se bucură de un succes masiv, influenţa lor fiind în creştere. WhatsApp spre exemplu domină topurile din magazinul de aplicaţii al celor de la Apple de o bună perioadă de vreme.

O altă categorie de aplicaţii care deschid calea spre convorbiri gratuite, cum ar fi Skype sau Viber, devin şi ele instrumente din ce în ce mai utilizate de utilizatorii de smartphone-uri, obligându-i pe operatori să vină cu soluţii pentru a evita pierderile.

Etichete: , , ,