Intel investește în viitorul tehnologiilor auto

Scris de | 3 martie, 2012
Intel investește în viitorul tehnologiilor auto

Până în anul 2014, automobilele se vor afla în top trei al segmentului de piață cu cea mai rapidă creștere a echipamentelor care se pot conecta la Internet și conținut digital.

Intel Capital a anunțat o investiție de 100 de milioane de dolari într-un fond pentru accelerarea adoptării de noi aplicații tehnologice și servicii în industria auto.

Intel Capital Connected Car Fund va investi la nivel global în următorii 4-5 ani în hardware, software și companii cu servicii de dezvoltare a tehnologiilor pentru a promova aplicaţii in-vehicle și pentru a activa conectivitatea între vehicule și orice alte device-uri conectate, inclusiv dispozitivele mobile și senzorii.

”Tehnologia a devenit o componentă nelipsită în viața de zi cu zi a consumatorilor, care cer acces neîntrerupt la e-mail, mesagerie instant și flux constant de informații, știri, divertisment și social media. Automobilele trebuie să fie capabile să ofere aceeași consistență și dedicare privind experiențele de computing în condiții de siguranță. Fondul Intel Capital Connected Car Fund va duce la dezvoltarea unor tehnologii care vor contribui semnificativ la dezvoltarea sistemelor de entertainment din mașină”, a declarat Arvind Sodhani, Președinte al Intel Capital și Vice Președinte Executiv al Intel.

Maşina conectată va fi inteligentă şi va fi atentă la cele din jur, astfel încât să ofere toate informaţiile, pentru a menţine şoferii şi pasagerii informaţi şi productivi, în acelaşi timp păstrând condiţiile optime de circulaţie. Imediat ce maşina se conectează la Internet, poate comunica prin cloud cu infrastructura de transport şi chiar cu alte vehicule pentru a oferi servicii adiţionale precum asistenţă avansată la condus şi informaţii despre trafic în timp real.

Etichete: , , ,