SMURD poate de acum transmite imagini video cu pacienții grație parteneriatului cu Vodafone

Scris de | 16 martie, 2012
SMURD poate de acum transmite imagini video cu pacienții grație parteneriatului cu Vodafone

Circa 100 de ambulanțe SMURD din București și 26 de județe sunt acum dotate cu echipamente video care le permit paramedicilor să transmită către dispeceratul central și Spitalele de Urgență atât imagini video cu pacienții, cât și parametri medicali ale acestora. Echipamentele sunt conectate la rețeaua de date mobile a Vodafone, ce acoperă 90% din populația României, printr-o soluție de telemedicină unică în Europa.

Noua solutie este posibila in urma lansarii serviciilor 3G UMTS in banda de 900 MHz si va facilita diagnosticarea pacientilor, utilizand serviciile de date mobile de mare viteza ale Vodafone disponibile in toata tara, inclusiv in zonele izolate.

”Programul demarat cu sprijinul Vodafone inseamna un mare pas inainte pentru intreg sistemul de medicina de urgenta din Romania. Acesta are in vedere dotarea echipelor de interventie, pe langa echipamentul deja achizitionat destinat transmisiei de date, cu echipamente video. Paramedicul va avea fixata pe echipament o camera video si, astfel, vom putea vedea in timp real bolnavul, accidentul si toate amanuntele care ne intreseaza si care ne pot ajuta sa luam decizia corecta si rapida pentru a-i salva viata. Transmisia se va face prin sistemul 3G. A avea medici pe toate echipajele care intervin este un deziderat. Din pacate, in Romania, in acest moment, acesta este un lucru greu de realizat. Noi abordam toate tipurile de urgente medicale si, daca este nevoie, solicitam interventia medicilor specialisti din spitale. Solutia gasita, a vizualizarii in timp real a cazurilor cu care ne confruntam, implementata cu sprijinul Vodafone, este cea mai buna in aceasta faza a procesului”, a declarat Dr. Raed Arafat.

„Suntem alaturi de SMURD de 7 ani, sprijindu-i in proiectele lor pentru salvarea de vieti omenesti, in interventiile de urgenta. Am raspuns de fiecare data nevoilor SMURD, intrucat am considerat ca ei reprezinta un model extraordinar de antreprenoriat social ce merita din plin sustinerea noastra. Pana acum am investit 1,1 milioane de Euro pentru dotarea SMURD cu echipamente medicale, masini speciale, dar si servicii de voce si date. Dezvoltarea continua a tehnologiei ne-a permis sa ne punem la dispozitie serviciile de date si reteaua UMTS in banda 900 MHz, intr-un mod inovator, de care poate sa beneficieze intreaga comunitate”, a spus Iñaki Berroeta, CEO Vodafone Romania.

Echipamentele video sunt folosite de paramedici pe ambulantele SMURD de tip B2 (ambulante cu echipaj format doar cu paramedici), din judetele Alba, Arad, Bihor, Braila, Brasov, Buzau, Cluj, Caras-Severin, Constanta, Covasna, Galati, Harghita, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Maramures, Mures, Neamt, Salaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timis, Tulcea, Vrancea, Vaslui si in orasul Bucuresti.

Etichete: , , , ,