Noile rutere Cisco Wi-Fi Linksys: EA4500, EA3500 şi EA2700

Scris de | 5 aprilie, 2012
Noile rutere Cisco Wi-Fi Linksys: EA4500, EA3500 şi EA2700

Cisco a lansat azi trei noi rutere inteligente Wi-Fi Linksys, EA4500, EA3500 şi EA2700, care oferă o performanţă wireless excelentă precum şi asistenţă pentru Cisco Connect Cloud, noua generaţie de software Cisco Connect care asigură o administrare simplă a mai multor reţele personale, oriunde şi oricând.

De asemenea, Cisco şi-a anunţat colaborarea cu importanţi producători de dispozitive în vederea simplificării conectivităţii produselor la reţea (cum ar fi televizoare, terminale de divertisment şi electrocasnice), facilitând astfel noi experienţe pentru consumatori.

„Proliferarea dispozitivelor wireless şi explozia transmisiilor video au redefinit importanţa reţelelor personale. În prezent, consumatorii conectaţi au mari aşteptări în ceea ce priveşte fiabilitatea, simplitatea şi oferta de software şi aplicaţii care să evolueze în timp odată cu ei,” a declarat Brett Wingo, vicepreşedinte şi director general, Cisco Home Networking. „Noile noastre rutere inteligente Wi-Fi Linksys sunt produse revoluţionare care transformă reţelele personale în reţele inteligente, astfel încât consumatorii să beneficieze de o platformă care permite administrarea şi optimizarea uşoară a terminalelor şi să se bucure de aplicaţii care asigură experienţe noi extraordinare.”

Noile rutere inteligente Wi-Fi Linksys seria EA: modelele EA4500, EA3500 şi EA2700, sunt prevăzute cu cea mai nouă tehnologie Wi-Fi pentru uz casnic şi oferă o gamă variată de performanţe pentru gospodăriile active on-line − gestionând cu uşurinţă orice, de la transmisia video HD şi jocuri multiplayer la descărcarea fişierelor mari, adăugarea dispozitivelor de stocare sau imprimare şi conectarea mai multor dispozitive. Aceste capacităţi wireless avansate apar la momentul oportun, având în vedere că în 2015 vor exista 15 miliarde de dispozitive în reţea la nivel global, în creştere de la 7 miliarde în 2010. Reţelele personale (casnice) vor fi nevoite să suporte un număr mai mare de dispozitive suplimentare din gospodării, lăţimea de bandă necesară pentru rularea tuturor dispozitivelor în reţea şi capacitatea de includere şi administrare facilă şi mai sigură a acestora.

Linksys EA4500 este un ruter N900 în bandă dublă cu capacitate de activare a aplicaţiilor, cu porturi Gigabit şi USB. Modelul oferă 4 porturi Gigabit, port USB, server media DNLA, comenzi pentru control parental de bază,acces oaspeţi şi IPV6. Costă 799 lei.

Linksys EA3500 oferă în mare aceleaşi caracteristici însă dispune de bandă dublă wireless-N (până la 750 Mpbs) şi costă 609 lei, în timp ce Linksys EA2700 oferă bandă dublă wireless N până la 600 Mbps şi costă 429 lei.

Seria de routere EA de la Linksys va fi disponibila pe piata incepand cu luna mai.

Includerea software-ului inteligent în reţelele personale devine tot mai importantă pentru a permite activarea unei noi categorii de aplicaţii şi a oferi astfel noi experienţe în spaţiul personal. Noua serie EA Linksys este acum capabilă să activeze aplicaţii pentru a oferi consumatorilor experienţe şi soluţii cu totul noi, oricând şi oriunde în domenii precum restricţionarea accesului, divertisment şi protecţia spaţiului personal.

Noul Cisco Connect Cloud extinde opţiunile de reţea personală

Cisco Connect este software-ul de instalare şi administrare care ghidează consumatorii în procesul simplu de instalare şi administrare a ruterelor personale Linksys seria E şi seria X. Cisco Connect Express este prima aplicaţie mobilă a companiei care asigură administrarea reţelei personale de pe smartphone-uri şi tablete în timp ce se află în reţeaua personală. Următoarea generaţie de software Cisco Connect, denumită Cisco Connect Cloud, funcţionează împreună cu noile produse Linksys seria EA şi îmbunătăţeşte experienţa utilizatorilor oferindu-le acces la multiple reţele personale din orice punct şi la orice oră, de pe dispozitivul mobil inteligent, aplicaţia tabletei sau web browser. Utilizatorii pot acorda oaspeţilor acces la Internet, pot configura comenzile de control parental şi pot adăuga dispozitive în propria reţea de oriunde şi oricând cu ajutorul paginii web Cisco Connect Cloud protejate cu parolă şi uşor de folosit. Noile aplicaţii de la Cisco şi partenerii săi vor asigura capacităţi suplimentare pentru dispozitivele conectate, astfel încât consumatorii să poată beneficia de experienţe mai bune în reţeaua personală acum, dar şi în viitor.

Partenerii sunt conştienţi de oportunitatea reţelei personale

În prezent, Cisco lucrează alături de Whirlpool şi peste 24 alte companii de profil importante, dezvoltatori de aplicaţii şi furnizori de servicii care consideră reţeaua personală drept o nouă frontieră în furnizarea de soluţii inovatoare consumatorilor.

„Colaborăm cu Cisco în vederea realizării unor soluţii atrăgătoare pentru consumatori în reţeaua inteligentă şi în spaţiul personal conectat,” a declarat Warwick Stirling, Director Global pentru Energie şi Durabilitate, Whirlpool. „Noua generaţia de rutere inteligente Wi-Fi personale de la Cisco, împreună cu aparatele noastre inteligente vor permite consumatorilor să controleze cu uşurinţă dispozitivele în casă sau în afara ei.”

„Din fericire, avem o cerere mare din partea partenerilor de top de pe toate segmentele de tehnologie şi afaceri care ne împărtăşesc viziunea unei locuinţe conectate în mod simplu, cu ajutorul reţelei. Colaborarea dintre Cisco şi partenerii săi în vederea livrării unor experienţe deosebite clienţilor comuni este recunoscută la nivel mondial, iar aceste produse noi Linksys oferă mai multe oportunităţi legate de reţeaua personală,” a adăugat Wingo.

Etichete: , , , , ,