Românii descarcă în medie doar 22 de aplicaţii

Scris de | 26 aprilie, 2012
Românii descarcă în medie doar 22 de aplicaţii

Conform unui studiu realizat de GfK România în luna aprilie a anului curent, românii descarcă în medie 22 de aplicaţii pentru smartphone-uri şi folosesc zilnic 4, iar în jur de două treimi folosesc smartphone-ul pentru a vizita diferite comunităţi online şi reţele sociale sau ca pe o agendă pentru programări.

Un procent semnificativ (47%) declară că obişnuieşte să facă fotografii şi să posteze informaţii în social media, dar există şi tendinţa de a căuta informaţii pe internet direct în magazin, atunci când se află la cumpărături, despre produsele pe care intenţionează să le achiziţioneze (41%). Celor mai tineri le place să găsească în orice moment un loc de distracţie în oraş (32% dintre utilizatori).

Deţinătorii de smartphone-uri din România utilizează aplicaţii din categoriile de email/ chat/ instant messenger (76%), muzica/ radio (60%), retele sociale/ bloguri (57%), jocuri/ petrecerea timpului liber (54%), stiri/ meteo (49%).

Cea mai mare parte a deţinătorilor de smartphone-uri (79%) obişnuiesc să-şi verifice mailul, fie că este vorba de cel personal sau cel de serviciu.

Etichete: , , ,