1 Mai bate la uşă. Te-ai pregătit cu gadgeturile potrivite?

Scris de | 27 aprilie, 2012
1 Mai bate la uşă. Te-ai pregătit cu gadgeturile potrivite?

Mulţi dintre noi se vor bucura de o minivacanţă cu ocazia zilei de 1 mai, vacanţă care poate fi transformată într-o experienţă şi mai plăcută cu ajutorul gadgeturilor potrivite. connect îţi oferă câteva idei de aplicaţii şi accesorii care să îţi fie alături în aceste zile însorite.

Booking Tonight

Ai decis în ultima clipă că vrei să rămâi peste noapte într-o anumită localitate şi nu te prea atrage ideea de a dormi în maşină sau în cort. Aplicaţia Booking Tonight te ajută să găseşti rapid un loc de cazare în zonă. Procesul de rezervare în doi paşi este extrem de simplu, hotelurile se bucură de review-uri şi de descrieri cu fotografii, iar hărţile te ajută să ajungi rapid şi la hotelul selectat.

Aplicaţia are în baza de date peste 200.000 de hoteluri şi peste 30.000 de locaţii de pe glob.

Noul iPad

Pentru fanii Apple şi nu numai noua tabletă iPad este o alegere excelentă, oferind o autonomie remarcabilă de peste 12 ore în cazul în care urmăreşti filme pe ecranul Retina de 9.7 inchi cu o rezoluţie de nu mai puţin de 2048 × 1536 pixeli. Ecran ideal pentru a răsfoi o revistă, a urmări un film HD sau fotografiile pe care le-ai realizat de curând.

Poţi folosi pentru navigare sistemul Google Maps, care se descurcă bine în majoritatea locaţiilor.

Noul iPad se mândreşte şi cu o cameră de 5 megapixeli neaşteptat de bună care filmează şi 1080p, pe care o poţi folosi dacă ţi-ai scăpat camera digitală în râu.

Kingston DataTraveler Elite 3

În cazul în care ai nevoie de muzică sau vrei să salvezi pozele din vacanţă ai nevoie şi de un stick de memorie rezistent, realtiv ieftin şi rapid. Ai putea opta pentru noile Kingston DataTraveler Elite 3.0 care costă circa 37 dolari în varianta de 16 GB sau 135 pentru un stick mai mare, de 64 GB.

Fiind un stick USB 3.0,  acesta oferă viteze de două ori mai mari decât USB 2.0, 70MB/s la citire şi 30MB/s la scriere.

Powermonkey extreme

Un încărcător solar este oricând binevenit atunci când nu ai aproape alte surse de energie. Powermonkey extreme este una dintre cele mai solide oferte de pe piaţă şi include o baterie cu capacitatea 9000 mAh. Dispozitivul este cu adevărat uimitor, poate fi ataşat la mai multe tipuri de dispozitive (tabletă, laptop, telefon, GPS etc) şi poate fi încărcat în trei moduri: prin intermediul încărcătorului universal de alimentare, folosind panoul solar sau prin USB. Preţul de 120 de lire sterline este puţin cam ridicat.

Bing Translator

Dacă vei călători peste graniţele ţării şi vrei să te asiguri că poţi înţelege din meniul din restaurant puţin mai mult decât fotografiile, ai nevoie de o aplicaţie precum Bing Translator. Disponibilă pentru Nokia Lumia 610, 710, 800 şi 900, aplicaţia îţi permite să traduci text, imagini prin intermediul camerei sau să foloseşti microfonul pentru a asculta apoi pronunţia unei fraze traduse. Aplicaţia este gratuită.

JCB Pro-Smart

Nimic nu te linişteşte mai mult în natură decât un telefon creat de o companie specializată în producţia de maşini grele. Smartphone-ul cu Android 2.3 JCB Pro-Smart rezistă la câteva trânte prin iarbă graţie carcasei cauciucate. Telefonul este rezistent la apă şi praf, iar husa cu carabinieră dispune chiar şi de o busolă.

Pro-Smart are un display tactil de 3.2 inchi, procesor la 800 Mhz, cameră de 5 megapixeli şi memorie de până la 32 GB. Costă circa 310 lire.

Samsung NX20

Alegerea ideală atât pentru amatori și pentru profesioniști deopotrivă, NX20 este o cameră ultra portabilă, uşoară şi ergonomică, cu performanţe demne de un DSLR. Camera îţi permite să realizezi fotografii rapid (sărituri peste foc, etc) la 1/8000s iar ecranul rabatabil AMOLED de 3” este perfect pentru vizualizarea operelor tale de artă. Camera oferă chiar şi Wi-Fi integrat pentru partajare.

Am preferat să lăsăm deoparte ideile pentru boxe deoarece nimic nu îţi poate strica mica escapadă în natură mai rău decât un vecin de pătură care îşi ascultă la maxim rapsozii favoriţi.

Etichete: , , ,