HTC One X: Primele impresii plus o galerie foto

Scris de | 30 aprilie, 2012
HTC One X: Primele impresii plus o galerie foto

One xHTC One X, nava amiral a noii serii One, a sosit de curând în redacția connect. Înainte de a-ți oferi un review mai detaliat am decis să îți prezentăm câteva dintre punctele forte ale modelului, câteva aspecte pe care le-am remarcat după câteva zile de utilizare precum și o galerie foto.

Lansată în cadrul Mobile World Congress 2012, noua serie One a celor de la HTC reprezintă o evoluție clară pentru producătorul din Taiwan, iar One X este un exemplu perfect. Smartphone-ul a reușit să ne uimească printr-un display excepțional – diagonala de 4.7 inchi poate fi puțin cam mult pentru o parte din utilizatori, însă e greu să nu rămâi impresionat de rezoluția de 720 x 1280 pixeli, culorile precise, cu contrast puternic și unghiul de vizibilitate foarte larg. Ecranul este perfect pentru navigare web sau redare multimedia.

One XCarcasa este extrem de subțire, doar 8.9 mm grosime, și are un aspect zvelt, elegant. Accesul în interior este limitat, introducerea cartelei fiind posibilă prin deschiderea unei mici trape, similară cu cea a iPhone-ului. Luând în considerare atenția pe care HTC i-o acordă camerei de 8 megapixeli a telefonului, ne-am fi așteptat la un buton dedicat, însă acesta lipsește. Un alt aspect mai puțin inspirat este poziționarea camerei. Din cauza carcasei extrem de subțiri camera apare ca o protuberanță, atât obiectivul cât și marginile acestuia fiind vulnerabile la zgârieturi.

HTC One X este primul model quad core al companiei, smartphone-ul fiind echipat cu un procesor Tegra 4 la 1.5 Ghz. Viteza este evidentă încă din primele momente, atunci când descoperi interfața HTC Sense 4 pe care HTC o integrează peste sistemul de operare Android Ice Cream Sandwich. Meniurile se mișcă fluid, reacțiile sunt instante, iar timpul scurs de la descărcarea unei aplicații și până la lansarea acesteia este minim.

HTC One X are o cameră principală aproape identică cu cea a lui One S-extrem de rapidă, cu chip video dedicat, un senzor BSI de 8 megapixeli și un obiectiv de 28mm. Imaginile surprinse sunt extrem de bune, atât cele foto cât și clipurile video ce pot fi salvata la 1080p.

Mai multe imagini cu HTC One X, care a devenit de curând disponibil și în Romania, pe pagina noastra de Facebook, aici.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , ,