Competiţiile Professional Gamers League, pe Dolce Sport

Scris de | 2 mai, 2012
Competiţiile Professional Gamers League, pe Dolce Sport

Pasionaţii de jocuri video din România vor avea ocazia să vadă profesionşii “la lucru”, pe Dolce Sport. Professional Gamers League (PGL) a încheiat un parteneriat cu Romtelecom în urma căruia toate evenimentele PGL  din 2012 vor fi organizate cu sprijinul Romtelecom. Vorbim aici despre evenimente precum Campionatul Naţional de Sport Electronic, a cărui finală se va desfăşura în perioada 26-27 mai sau DreamHack Open Bucharest 2012, ce va avea loc în luna octombrie.

PGL estimează un număr total de peste 500.000 de jucători în România pentru cele patru titluri incluse în competițiile de anul acesta: FIFA 12, DOTA 2, Counter Strike, StartCraft 2. Dintre aceștia, 10% sunt jucători profesioniști care se antrenează în fiecare zi minim 2-3 ore.

Conform PGL, lansările jocurilor DOTA2 și Counter Strike Global Offensive ar putea duce anul acesta la o dublare a numărului de jucători, atât în categoria amatorilor cât și în zona de profesioniști. La această creștere importantă vor contribui și premiile substanțiale pe care gamerii le vor putea accesa prin participarea la aceste competiții.

Primul eveniment PGL care va beneficia de suportul Romtelecom este finala Campionatului Naţional de Sport Electronic, competiţie ce pune la bătaie premii în valoare de peste 5000 euro.

Etichete: , , , ,