Intel lansează a treia generaţie a gamei de platforme Intel Core vPro

Scris de | 16 mai, 2012
Intel lansează a treia generaţie a gamei de platforme Intel Core vPro

Compania americană Intel a anunţat astăzi lansarea noii generaţii de platforme Intel Core vPro pentru companii şi sisteme inteligente. Noua generaţie oferă un nivel crescut de securitate pentru activităţile de calcul ale companiilor şi totodată impulsionează următorul val de inovaţii în domeniul sistemelor inteligente.

Platformele bazate pe procesoare Intel Core vPro abordează realităţile climatului actual de business, în care integritatea datelor şi eficienţa organizaţională oferă avantaje competitive.

Noile capabilităţi au încorporate elemente de securitate pe fiecare nivel, fără a afecta performanţa. Inovaţiile aduse software-ului permit managerilor IT să seteze şi configureze sisteme în doar câteva minute, pentru a implementa mai rapid soluţii fascinante.

În plus, elementele superioare de grafică şi managementul în condiţii de securitate contribuie la accelerarea tranziţiei către sistemele inteligente şi la dezvoltarea acestora, pentru domenii precum retail, industrie şi sănătate.

Pentru protecţia împotriva furtului de identitate, Intel a introdus Tehnologia Intel Identity Protection, care beneficiază de tehnologia Intel IPT cu PKI, în procesoarele Intel Core vPro. Tehnologia oferă un nou nivel de autentificare, încorporat în PC, care permite website-urilor şi reţelelor companiilor să valideze faptul că un utilizator se loghează de pe un PC de încredere, folosind o cheie privată stocată în firmware-ul PC-ului.

Cea mai recentă versiune a noii platforme include şi Intel OS Guard şi Intel Secure Key. Intel Secure Key, cu Intel AES New Instructions, protejează datele, iar Intel OS Guard detectează şi previne atacurile de tip “malware”.

Gama de procesoare Intel Core vPro include tehnologia Intel Active Management (IntelAMT), pentru a se putea administra de la distanţă activităţile de calcul. Companiile din mai multe domenii pot utiliza Intel AMT pentru a economisi energie, a-şi accesa computerele de la distanţa şi a-şi controla inventarele.

A treia generaţie a gamei de procesoare Intel Core vPro aduce un nivel superior de performanţă, permiţând utilizatorilor să acceseze informaţii acumulate în băncile lor de date, chiar de pe PC-ul pe care lucrează.

Etichete: , , ,