Jocuri performante pe telefon, tabletă sau TV, prin GeForce Grid

Scris de | 16 mai, 2012
Jocuri performante pe telefon, tabletă sau TV, prin GeForce Grid

Cei de la Nvidia prezintă GeForce Grid, o platformă de gaming în cloud care va permite rularea unor jocuri video pretenţioase pe dispozitive cu specificaţii diverse, de la smartphone-uri la tablete sau televizoare.conectate la internet.

Utilizând arhitectura NVIDIA Kepler, GPU-urile NVIDIA GeForce GRID reduc la minim consumul de energie, permiţând accesarea a cel mult opt fluxuri de jocuri în acelaşi timp. Acest lucru le permite furnizorilor de servicii de gaming să îşi scaleze serviciile şi să susţină milioane de pasionaţi de gaming. Consumul de energie pe fiecare flux de jocuri este redus la jumătate, un aspect important pentru centrele de date.

Tehnologia Fast Streaming reduce la rândul ei latenţa serverului până la 10 milisecunde – mai puţin de o secundă -prin captarea şi codificarea unui cadru într-o singură operaţiune. Platforma GeForce GRID utilizează captura de cadre rapide, redarea concomitentă şi codificarea printr-o singură operaţiune pentru obţinerea unui flux ultra-rapid al jocului.

Tehnologia ce permite latenţa scăzută compensează distanţa dintre sistemele disponibile într-o reţea, astfel încât gamerii vor avea senzaţia utilizării unui calculator performant de gaming, localizat în aceeaşi încăpere.

Mai mulţi producători de renume din lumea gaming-ului, cum ar fi Epic, Games, îşi anunţă susţinerea pentru platforma GeForce GRID.

Etichete: , , ,