Diablo 3 se mândreşte cu o serie de noi recorduri

Scris de | 24 mai, 2012
Diablo 3 se mândreşte cu o serie de noi recorduri

Ne aşteptam cu toţii, nimeni nu a fost surprins, însă doream doar să vedem cifrele oficiale – Diablo III a stabilit un nou record pentru jocul PC cu cele mai rapide vânzări din istorie, iar numărul de unităţi vândute în primele 24 de ore a fost de 3.5 milioane. Dacă cifrele ţi se par impresionante, vei rămâne surprins să auzi că acestea nu includ şi jucătorii care au primit jocul ca parte a ofertei World of Warcraft Annual Pass. Mai vorbim de un plus de 1.2 milioane. Recordul precedent, pe PC, era deţinut tot de un titlu Blizzard – World of Warcraft: Cataclysm.

Diablo 3 şi-a continuat turul de forţă atingând în prima săptămână vânzări de 6.3 milioane de unităţi, iar dacă ne gândim că în SUA jocul costă 59.99 dolari, totul se traduce într-o căruţă de bani pentru producători. Să nu mai vorbim de sumele care vor intra în conturile Blizzard în momentul în care Auction House-ul cu bani reali va intra în funcţiune.

” Suntem încântaţi de faptul că atât de mulţi jucători de pe întreg globul au fost suficient de entuziasmaţi pentru a cumpăra o copie a Diablo III din clipa în care acesta a fost live. Ne pare de asemenea rău că pregătirile noastre nu au fost suficiente pentru a asigura o experienţă perfectă pentru toată lumea”, a declarat Mike Morhaime, CEO Blizzard.

Care sunt următorii paşi pentru Blizzard şi la ce se pot aştepta milioanele de jucători Diablo 3 în perioada următoare? Ei bine, în primul rând ar trebui să vedem în curând Auction House-ul cu bani reali, probabil mai târziu PVP (player versus player), o mulţime de update-uri care vor mai echilibra lucrurile iar într-un viitor nu foarte îndepărtat un expansion care sperăm că va fi cel puţin la fel de bun ca Lord of Destruction pentru Diablo II.

 

 

 

Etichete: , , , ,