Asus Transformer Book şi Asus Taichi: Două noi ultrabook-uri revoluţionare

Scris de | 5 iunie, 2012
Asus Transformer Book şi Asus Taichi: Două noi ultrabook-uri revoluţionare

Asus a anunţat în cadrul evenimentului Computex din Taipei două noi modele de ultrabook-uri realizate după criteriile filosofiei Happiness 2.0. Dispozitivul Asus Taichi dispune de două ecrane iar Asus Transformer Book este un ultrabook ce poate fi transformat printr-o simplă mişcare într-o tabletă.

Asus Transformer Book este un ultrabook convertibil ce le permite utilizatorilor să treacă instant de la ultrabook la tabletă prin simpla detașare a ecranului. Acesta este destinat utilizatorilor ce preferă portabilitatea unei tablete multi-touch pentru divertisment, dar vor totuși să aibă acces la un ultrabook tradițional, bazat pe Windows, pentru productivitate.

Transformer Book beneficiază de cele mai recente procesoare Intel Core i7 cu grafică dedicată, alături de stocarea SSD și HDD, 4GB memorie RAM DDR3 dual channel și USB 3.0. Transformer Book integrează două camere, una frontală HD și alta de 5MP, devenind un instrument pentru a fotografia și comunica video. Noul portabil ultraușor este disponibil cu ecrane Full HD IPS de 11.6”, 13” sau 14” cu posibilități multi-touch.

Asus Taichi este un ultraportabil subțire și stilat cu o caracteristică deosebită. Ambele modele de 11.6” și 13.3” beneficiază de câte un ecran IPS/FHD LED-backlit pe ambele fețe ale capacului. Cu un ecran sensibil la atingere pe partea exterioară a capacului, Taichi deschide o întreagă serie de utilizări mobile, jucând atât rolul de ultrabook, cât și pe cel de tabletă.

Cu capacul deschis, dispozitivul este la fel ca orice alt ultrabook, venind cu o tastatură completă QWERTY cu iluminare și pad. Cu capacul închis, Taichi devine o tabletă multi-touch cu suport pentru stiloul electronic, aducând un grad înalt de flexibilitate ce nu a mai fost experimentat vreodată pe un ultrabook. Mai mult, acestea utilizează același hardware. Cele două ecrane sunt complet independente unul față de celălalt și pot fi utilizate simultan, ceea ce înseamnă că Taichi poate fi folosit de doi utilizatori pentru o nouă gamă de aplicații inovative.

Etichete: , , , ,