Procesoarele Intel Xeon E5-2600, la baza a 44 de super computere din Top500

Scris de | 19 iunie, 2012
Procesoarele Intel Xeon E5-2600, la baza a 44 de super computere din Top500

Gama de procesoare Intel Xeon E5-2600 stă la baza a 44 de sisteme prezente în ediţia cu numărul 39 a Top500, lista cu cele mai performante sisteme actuale. Dintre cele 44 de sisteme, 3 sunt supersisteme Petascale.

Supercomputerul “SuperMUC”, aflat la centrul LRZ în Germania, care a fost clasat pe locul patru în top, oferă o performanţă de 2,9 PetaFLOP, ceea ce îl face cel mai puternic supercomputer din Europa şi cel mai puternic echipament bazat pe gama de procesoare Intel Xeon E5.

În cadrul International Supercomputing Conference, Intel Corporation a anunţat de asemenea că Intel Xeon Phi™ este numele viitoarelor produse bazate pe arhitectura Intel Many Integrated Core (Intel MIC). Disponibile până la finalul lui 2012, prima generaţie a gamei de produse Intel Xeon Phi (cu nume de cod “Knights Corner”) va completa gamele de procesoare Intel® Xeon E5-2600/4600 şi va oferi noi nivele de performanță. În timp ce prima generaţie se adresează computingului de mare performanţă (HPC), viitoarele generaţii ale Intel Xeon Phi vor fi potrivite şi pentru companii, centre de date şi staţii de lucru.

“Odată cu adăugarea produselor Intel Xeon Phi portofoliului nostru, oamenii de ştiinţă, inginerii şi cei care lucrează în domeniul IT vor experimenta noi niveluri de performanţă în domenii precum încălzirea globală sau managementul riscului. Acesta este următorul capitol din anagajamentul Intel de a atinge nivele foarte înalte de computing până în 2018 şi să creeze o categorie unică de tehnologie care oferă performanţă fără precedent pentru aplicaţiile de lucru din prezent”, a declarat Raj Hazra, Vicepreşedinte Intel Corporation.

 

Etichete: , , ,