Sony VAIO Seria E14P: Control prin gesturi

Scris de | 21 iunie, 2012
Sony VAIO Seria E14P: Control prin gesturi

Sony a anunţat lansarea celor mai noi notebook-uri din Seria VAIO E14P. Dispozitivele compacte, cu o diagonală de 14’’, dispun de tehnologia Gesture Contro ce permite controlul prin intermediul gesturilor.

Liniile elegante ale designului discret pliat ca un plic, ies în evidenţă în orice împrejurare, indiferent dacă notebook-ul este utilizat acasă, la facultate sau în cafeneaua preferată. Trei nuanţe noi – alb, negru şi roz – sunt puse în valoare de culorile atent alese, care accentuează marginile, carcasa, touchpad-ul şi tastatura. Detaliile din aluminiu ale difuzorului adaugă un plus de stil designului compact.

Touchpad-ul generos, cu suport pentru gesturi şi multitouch, permite utilizarea intuitivă a notebook-ului, oferind un spaţiu suficient pentru efectuarea în voie a comenzilor. Touchpad-ul permite navigarea, editarea imaginilor, alături de alte opţiuni care pot fi manevrate prin scroll, atingere, pinch/zoom sau mişcări circulare.

Gesture Control, opţiune prezentă în premieră pe notebook-urile VAIO, permite controlul prin intermediul gesturilor. Astfel, ţinând mâna în faţa laptopului, prin diferite mişcări, se pot răsfoi paginile web sau galeria foto, se poate da comandă de pauză pentru muzică sau slideshow, iar prin mişcările de rotaţie se poate regla volumul suntelui. Gesture Control este suportat de Windows Media Player, IE 9, Power Point şi Power DVD.

Sistemul hibrid de grafică foloseşte unitatea de procesare vizuală (GPU) pentru aplicaţii complexe precum jocurile, filmele sau programele de editare a imaginilor. În cazul aplicaţiilor mai puţin solicitante, VAIO opreşte automat unitatea de procesare vizuală, protejând autonomia bateriei.

Noul notebook VAIO permite încărcarea telefonului mobil în orice moment, chiar şi atunci când calculatorul este oprit. Trebuie doar să conectezi telefonul mobil prin intermediul USB-ului.

Noile modele VAIO din Seria E 14P sunt disponibile în culorile alb, negru şi roz. Mai multe culori şi opţiuni de configurare sunt disponibile în cadrul Sony Store Online.

Etichete: , , ,