Sony XQD Seria S: Card de memorie dedicat fotografiei de sport

Scris de | 12 iulie, 2012
Sony XQD Seria S: Card de memorie dedicat fotografiei de sport

Sony a lansat un card de memorie cu o viteză de citire-scriere de 168MB/s, ceea ce permite realizarea unor fotografii de sport deosebite.

Foto-jurnaliştii sportivi pot atinge vara aceasta performanţe remarcabile de fotografiere cu noua serie de carduri de memorie XQD de la Sony, care răspund perfect cerinţelor acestora în ceea ce priveşte capacitatea şi siguranţa.

Printr-o viteză reală de transfer de citire-scriere de 168MB/s XQD seria S depăşeşte limita maximă a cardurilor Compact Flash (167 MB/s).

Utilizat împreună cu modelul de DSLR Nikon D4, XQD seria S captează cu uşurinţă o rafală de 108 cadre RAW (la un fişier RAW comprimat de 12 biţi, dimensiunea fişierului este de 10.5MB). Având o viteză de fotografiere de 10fps, fotograful poate surprinde proba de 100 de metri sprint de la început la sfârşit într-o singură serie de imagini RAW în rafală.

Viteza remarcabilă de transfer a noului card reduce considerabil timpul de backup al fotografiilor pe PC, crescând randamentul jurnaliştilor ocupaţi şi a profesioniştilor care au de respectat termene strânse. Astfel, timpul necesar back-up-ului este redus cu până la 30%comparativ cu cele mai rapide carduri CF.

Noua serie de carduri de memorie XQD S este diponibilă şi cu capacitatea de 64GB începând cu iulie 2012. Versiunea de 32GB va fi disponibilă în această toamnă (septembrie sau octombrie).

Etichete: , , ,