Sony Xperia P, campion la capitolul luminozitatea ecranului

Scris de | 13 iulie, 2012
Sony Xperia P, campion la capitolul luminozitatea ecranului

Sony a anunţat rezultatele terminalului Sony Xperia P în cadrul testelor realizate în laboratorul TESTfactory, ce aparţine trustului ce redactează revista connect Germania. În comparaţie cu alte 11 smartphone-uri disponibile actalmente pe piaţă, terminalul antenumit a fost declarat învingător la capitolul luminozitatea ecranului.

Sony Mobile Communications a iniţiat un experiment cu ajutorul unui laborator independent de testare, pentru a măsura luminozitatea display-ului Xperia P, comparativ cu alte 11 modele de smartphone-uri de pe piaţă.

TESTfactory, care organizează astfel de studii comparative pentru revistele din Grupul WEKA Media Publishing GmbH (ex: connect, PCgo, stereoplay), a redus la minim toate influenţele externe, a setat la maxim luminozitatea modelelor testate şi a folosit un spectometru pentru a măsura gradul de luminozitate al fiecărui display. Modelul Sony Xperia P a obţinut cel mai bun rezultat, cu un scor de 867 cd, unitatea de măsură a intensităţii unei surse de lumină.

Rezultatele au fost obţinute datorită tehnologiei Sony WhiteMagic, folosită pentru prima dată pe smartphone-uri. Pe un display LC normal, culoarea fiecărui pixel (inclusiv alb), este obţinută din combinarea a trei subpixeli: roşu, albastru şi verde.

Dar display-ul Reality de 4 inci, cu Mobile BRAVIA Engine, al smartphone-ului Xperia P, are un al patrulea subpixel, alb, a cărui prezenţă permite creşterea luminozităţii display-ului şi redarea imaginilor clare şi în detalii îmbunătăţite, chiar şi la lumina soarelui.

Etichete: , , , ,