Google Street View, pe străzile a înca 39 de oraşe din România

Scris de | 16 iulie, 2012
Google Street View, pe străzile a înca 39 de oraşe din România

Google anunţă că va extinde acoperirea Street View în încă 39 de oraşe mari din România, printre care Craiova, Focșani, Baia Mare, Râmnicu Vâlcea, Alba Iulia, Galați, Deva, Hunedoara, Sfântu Gheorghe sau  Zalău, adăugând peste 40.000 km la acoperirea iniţială. La finalul lui 2010, Street View acoperea doar opt oraşe mari din ţară, principalele staţiuni de schi din Valea Prahovei şi litoralul Mării Negre.

Gigantul tech are planuri mari pe plaiurile mioritice, sperând ca în perioada următoare să pună pe harta Street View şi imagini ale principalelor obiective turistice, cum ar fi Parcul Naţional Retezat, centrul istoric al Sighişoarei, bisericile de lemn din Maramureş, mănăstirile din Moldova, satele cu biserici fortificate din Transilvania, Castelul Peleș, Cheile Bicazului și multe altele. În acest sens vor fi folosite Google Trike – o bicicletă special concepută și prevăzută cu un aparat de fotografiat – şi mașinile Google Street View.

Punctul de plecare al mașinii și trike-ului Google Street View a fost marcat la Ateneul Român, unul dintre cele mai frumoase repere culturale naţionale inclus printre obiectivele care urmează să fie adăugate în Street View.

Google Trike poate colecta imagini din locuri care nu sunt accesibile mașinii Street View, cum ar fi domeniile din jurul castelelor, parcurile sau zonele pietonale.  Imaginile adunate de Google Trike vor fi prelucrate şi îmbinate cu grijă, proces care poate dura câteva luni de zile. Ulterior, imaginile vor fi disponibile în Street View, pe Google Maps.

„Street View se bucură de un mare succes în rândul turiştilor şi exploratorilor virtuali împătimiţi. Cu Google Trike putem acum să străbatem locuri mai puţin accesibile pentru a fotografia frumuseţile României, astfel încât oricine, de oriunde, să le poată explora”, declară Dan Bulucea, director general al Google România.

Street View este o aplicaţie foarte cunoscută a Google Maps, disponibilă deja în 40 de ţări, care s-a dovedit a fi populară şi utilă şi în România. Aceasta permite utilizatorilor să exploreze şi să navigheze virtual într-o zonă cu ajutorul imaginilor panoramice la nivel de stradă. Aplicaţia este disponibilă şi în Google Earth şi pe Google Maps pentru telefoanele mobile.

În zonele în care Street View este deja disponibil în România, puteţi accesa imagini la nivel stradal focalizând pe nivelul cel mai detaliat din Google Maps sau deplasând pictograma portocalie „Pegman” din stânga hărţii pe o stradă marcată cu albastru. Puteţi vedea cum arată un restaurant înainte de a ajunge acolo, puteţi face planuri de călătorie, puteţi stabili puncte de întâlnire sau primi o mână de ajutor pentru tema la geografie. Cei aflaţi în căutarea unei locuinţe pot economisi timp explorând în prealabil cartierele în care se află proprietăţile vizate, dar şi pentru a afla cum să ajungă acolo.

Companiile şi instituţiile pot beneficia de asemenea de tehnologia Street View prin includerea gratuită a Google Maps pe pagina lor de internet, având astfel posibilitatea de a promova, de exemplu, un lanţ hotelier, o pensiune, o bibliotecă sau un restaurant local.

 

Etichete: , , ,