Orange le oferă diplome celor 28 de studenţi absolvenţi ai Orange Education Program

Scris de | 18 iulie, 2012
Orange le oferă diplome celor 28 de studenţi absolvenţi ai Orange Education Program

Orange a oferit diplome celor 28 de absolvenţi ai cursurilor din cadrul programului de pregătire Orange Education, desfăşurat în parteneriat cu Universitatea Politehnică din Bucureşti.

Programa de cursuri din acest an a fost diversificată şi orientată în special către zonele principale de activitate ale operatorilor de telecomunicaţii. Astfel, pe parcursul anului academic 2011 – 2012, 16 specialişti Orange au susţinut 80 de ore de curs pentru aproximativ 30 de discipline de profil tehnic, importante pentru dezvoltarea cunoştinţelor şi înţelegerea evoluţiei industriei IT&C.

Înainte de a începe cursurile, studenţii au urmat un stadiu de practică în cadrul companiei. În plus, 10 studenţi au primit burse în valoare de 200 euro/lună, pe parcursul întregului an academic.

La eveniment au participat Jean-François Fallacher, CEO Orange România, Ioana Marcu, HR Director, decanul facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei Prof. Dr. Ing. Cristian Negrescu, directorul departamentului de Telecomunicaţii Prof. Dr. Ing. Silviu Ciochina, precum şi alte cadre didactice şi specialişti din partea Orange care s-au implicat în acest proiect.

„Ne bucură foarte mult sprijinul şi interesul pe care ni l-au arătat reprezentanţii facultăţii pentru acest proiect, pe care îl vom continua şi în anul academic 2012-2013. Ne propunem să îi aducem mai aproape de studenţi pe partenerii noştri din zona tehnologică precum Alcatel-Lucent, Cisco, Huawei, NEC sau ZTE, pentru a îmbunătăţi şi diversifica noţiunile teoretice. Vom creşte numărul de burse acordate anual, de la 10 la 15. De asemenea, în următorul an vom moderniza platforma de laborator din cadrul Centrului de Training cu scopul de a oferi studenţilor mai multe beneficii.” a declarat Cristian Paţachia, Development & Innovation Manager în cadrul Orange România.

Investiţia în educaţie este una dintre priorităţile Orange de responsabilitate socială corporativă. Orange Education Program este un proiect integrat, început în anul 2007, odată cu inaugurarea Centrului de training Orange, în cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti. Acest centru este dedicat studenţilor, fiind dotat cu un laborator şi o bibliotecă. Pe lângă Orange Education Program, compania a lansat de curând un parteneriat cu Universitatea din Piteşti, programul de training dedicat studenţilor de la ASE şi continuă programul de practică pentru studenţi, Orange First Step.

Etichete: , ,