Windows 8 soseşte în 26 octombrie, anunţă Microsoft

Scris de | 19 iulie, 2012
Windows 8 soseşte în 26 octombrie, anunţă Microsoft

Aşteptat de o întreagă planetă, noul sistem de operare Windows 8 al celor de la Microsoft are în sfârşit o dată oficială de lansare, anunţată de compania din Redmond ieri.

Steven Sinofsky, preşedinte al diviziei Windows a specificat  în cadrul unei întâlniri oficiale faptul că Windows 8 va fi disponibil din data de 26 octombrie 2012 în 109 ţări. Anunţul nu a fost tocmai o surpriză, compania declarând deja de ceva vreme că noua versiune a celui mai popular sistem de operare de pe glob va sosi în această toamnă, la finalul lunii octombrie.

Odată cu Windows 8 ne putem aştepta şi la o avalanşă de dispozitive mobile, notebook-uri şi tablete bazate pe sistemul de operare cu interfaţă Metro, care vor ataca piaţa în momentul lansării, ţintind perioada profitabilă din jurul sărbătorilor.

În ceea ce priveşte preţul, Microsoft a anunţat în urmă cu ceva vreme că utilizatorii sistemelor de operare Windows XP, Vista şi 7 vor beneficia de o actualizare la Windows 8 Pro printr-un upgrade prin internet ce va costa doar 39.99 dolari.

O privire detaliată asupra versiunii Windows 8 Consumer Preview aici.

Etichete: , , ,