Ericsson, lider pe piaţa mondială de LTE

Scris de | 7 august, 2012
Ericsson, lider pe piaţa mondială de LTE

Compania Ericsson a fost numită lider pe piata tehnologiei LTE într-un raport recent întocmit de către Gartner Magic Quadrant. Pentru realizarea acestui studiu, Gartner a evaluat o serie de vendori de echipamente LTE în funcţie de viziunea pe care o aduc pieţei de LTE, precum şi în funcţie de abilitatea lor de a pune această viziune în practică.

Abilitatea de a livra reţele cu performanţă maximă nu este doar rezultatul utilizării unor soluţii tehnologice noi, ci şi îmbinarea eficientă a echipamentelor disponibile deja la operatori cu soluţii de ultimă generaţie bazate pe standardul 3GPP.

Ericsson a fost primul furnizor care a livrat soluţii şi echipamente pentru LTE, iar la finalul anului 2011, compania avea o cotă de piaţă mondială de 60% din punct de vedere al volumului, oferindu-le operatorilor experienţă şi o desfăşurare de forţe necesară următoarei etape de dezvoltare a reţelelor LTE.

Thomas Noren, Vice president, head of Product Area Radio în cadrul Ericsson, a declarat într-un comunicat de presă: „Până acum, am primit feedback pozitiv din partea clienţilor în ceea ce priveşte performanţa reţelelor şi suntem mândri că cel mai noi raport Gartner Magic Quadrant axat pe LTE ne recunoaşte poziţia de lideri în acest domeniu. Facem toate eforturile pentru a le oferi clienţilor cele mai performante reţele şi facem investiţii importante în procese de cercetare şi dezvoltare pentru a putea asigura cea mai bună modalitate de utilizare a spectrului limitat aflat la dispoziţia operatorilor.”

Până în acest moment, şapte din cei mai mari zece operatori din punct de vedere al veniturilor din 2010 au ales deja vendori LTE pentru a-şi dezvolta reţelele, iar Ericsson a încheiat acorduri contractuale cu şase dintre aceşti şapte operatori.

Compania suedeză estimează că deţine 25% din licenţele de bază pentru LTE, ceea ce înseamnă că este cel mai important deţinător de patente din industrie. Ericsson este, de asemenea, lider pe segmentul serviciilor de administrare, administrând reţele care deservesc peste 900 de milioane de abonaţi şi oferind suport pentru reţele care, împreună, reunesc peste 2,5 miliarde de abonaţi.

Etichete: , , ,