ASAP Mob – Lords Never Worry – SWAG RAP (Recenzie album)

Scris de | 31 august, 2012
ASAP Mob – Lords Never Worry – SWAG RAP (Recenzie album)

A$AP Mob – Lords Never Worry

7/10

Text de: Marius Ghenţ

A$AP Rocky e fără îndoială unul dintre cei mai în vogă cântăreţi de rap din prezent. După succesul mixtape-ului LiveLoveA$AP, lansat în octombrie anul trecut, Rakim Mayers a semnat cu casa de discuri Sony pentru suma de 3 milioane de dolari, a plecat în turneu cu Drake, a apărut alături de Lana del Rey într-un videoclip şi a cântat la Late Night with Jimmy Fallon. Aşteptările sunt mari pentru albumul LongLiveA$AP, ce va putea fi achiziţionat începând cu data de 31 octombrie. În anticiparea debutului discografic, A$AP Mob, trupa de rapperi pe care o conduce, a scos pe piaţă un mixtape gratuit plin de instrumentale excelente şi colaborări interesante. Din păcate, lipsa de experienţă a mai multor membrii din A$AP Mob îşi spune cuvântul.

Cea mai mare problemă pe care am avut-o cu acest album reprezintă temele din versuri. Colectivul de rapperi din oraşul New York pune accent pe bani, droguri, femei şi modă. E de înţeles. Nu e nici primul şi ultimul grup care accentuează aceste aspecte din viaţa lor. Însă spre deosebire de persoane precum Kanye West sau Jay-Z, care ştiu să includă aceste teme în piese rap într-un mod fun şi plăcut, cei de la A$AP Mob nu sunt foarte talentaţi, în afară de A$AP Rocky şi, poate, A$AP Ferg. La acest capitol ajută oarecum Danny Brown şi Raekwon, care apar pe două piese din 18, ceea ce nu e destul.

Această problemă nu afectează în totalitate audiţia. Lords Never Worry e, totuşi, un material foarte bun, în mare parte datorită listei de producători. Clams Casino şi A$AP Ty Beats, responsabili pentru hit-urile „Peso”, „Purple Swag”, „Wassap” şi „Bass” ale lui A$AP Rocky, se întorc pe noul mixtape. Merită menţionaţi de asemenea şi P On The Boards şi AraabMuzik, care se remarcă prin instrumentalele ambientale şi electronice ce se potrivesc perfect cu stilul A$AP Mob. Urechea muzicală a colectivului îşi spune cuvântul la acest capitol.

Per total, Lords Never Worry e un mixtape acceptabil în stilul deja consacrat al rapperilor din Harlem. Nu trebuie considerat o avanpremieră înaintea lansării albumului lui A$AP Rocky. Sper doar ca faima de care se bucură acum tânărul să nu se transpună într-o succesiune de piese cu teme repetate şi versuri banale. În caz contrar, mi-e teamă că nici producătorii nu îi vor mai putea masca defectele.

Etichete: , , , , , , ,