iOS 6 soseşte pe 19 septembrie. Află aici tot ce trebuie să ştii despre noul sistem de operare

Scris de | 13 septembrie, 2012
iOS 6 soseşte pe 19 septembrie. Află aici tot ce trebuie să ştii despre noul sistem de operare

Cea mai nouă versiune a sistemului de operare iOS va fi lansată în mai puţin de o săptămână. Cu un număr de peste 200 de actualizări pregătite de către Apple, iOS 6 e fără îndoială un pas înainte pentru platforma dedicată dispozitivelor iPhone, iPad şi iPod Touch. Citeşte mai departe pentru a afla cele mai importante caracteristici pe care le oferă.

Cameră cu panoramă

Lipsa unei funcţii de realizare a fotografiilor de tip panoramă a fost întotdeauna o problemă pentru fanii companiei din Cupertino. Din fericire, iOS 6 va introduce caracteristica mult-aşteptată pentru dispozitivele iPhone 4S, iPhone 5 şi iPod Touch generaţia a cincea.

Siri pe iPad şi alte actualizări

Pe lângă anunţul compatibilităţii asistentului personal Siri cu noul iPad, aplicaţia a fost actualizată în iOS 6 cu o serie de noi caracteristici. Utilizatorul poate lansa acum aplicaţii folosind Siri, poate scrie tweet-uri şi trimite postări pe Facebook. Mai mult, Siri a „învăţat” şi o serie de noi limbi dintre care amintim chineza, germana, spaniola şi italiana. Datorită integrării serviciilor precum Yelp şi Rotten Tomatoes, utilizatorul poate accesa acum cele mai bine cotate localuri şi poate afla informaţii despre filmele preferate.

Integrare Facebook

Această caracteristică a fost poate cea mai cerută de către utilizatorii iOS. Scott Forstall a declarat că Apple a lucrat îndeaproape cu Facebook pentru a putea oferi servicii cât mai eficiente pentru clienţi. Astfel, în iOS 6, utilizatorii pot folosi Facebook dintr-o suită de aplicaţii precum browser-ul sau Siri. Contactele din Facebook vor fi integrate în iOS 6, iar evenimentele şi zilele de naştere afişate pe reţeaua de socializare vor fi exportate în calendarul dispozitivului.

FaceTime prin 3G

Încă de la lansarea serviciului de video-calling FaceTime, utilizatorii s-au plâns de faptul că funcţionează doar prin Wi-Fi. Ei bine, cei de la Apple au rezolvat această problemă. În iOS 6, convorbirile prin FaceTime se pot realiza şi prin 3G. În ţările mai dezvoltate din punct de vedere al infrastructurii tehnologice, acest lucru poate fi efectuat şi prin 4G LTE.

Aplicaţia de telefon

Apple a actualizat şi aplicaţia de telefon cu posibilitatea de a trimite un mesaj sau de a fixa un reminder atunci când nu doreşti sau când nu poţi să răspunzi la persoana care te sună. Mai mult, pentru serile în care eşti extrem de obosit şi nu vrei să fi deranjat de nimeni, poţi accesa opţiunea „Do Not Disturb”. Cu aceasă opţiune primeşti în continuare mesaje şi telefoane, doar că telefonul nu reacţionează în nici un fel.

Maps

După cum s-a speculat în ultimele săptămâni, Apple a lansat o nouă aplicaţie Maps şi a renunţat în totalitate la serviciul de până acum oferit de rivalul Google. Noua aplicaţie oferă hărţi 3D, o interfaţă nouă şi instrucţiuni de navigare turn-by-turn vocale, prin Siri.

iOS 6 va fi compatibil cu următoarele produse: iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPod Touch din generaţia a patra şi a cincea, iPad 2 şi noul iPad. Desigur, unele caracteristici nu vor funcţiona pe toate dispozitivele.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , , , , , , ,