iPhone 5 îşi dezvăluie ultimele secrete: Procesor A6 custom, 1GB memorie RAM

Scris de | 17 septembrie, 2012
iPhone 5 îşi dezvăluie ultimele secrete: Procesor A6 custom, 1GB memorie RAM

iPhone 5 a reuşit să menţină sub semnul întrebării o serie de specificatii tehnice chiar şi după prezentarea oficială. În obişnuitul stil Apple, oficialii companiei au preferat să ofere o descriere mult simplificată a performanţelor telefonului, menţionând doar faptul că noul chip A6 vine cu performanțe CPU şi GPU aproape duble față de procesorul A5 de pe iPhone 4S şi că  eficiența energetică a fost și ea îmbunătățită.

Cei de la Anandtech au aruncat însă o privire mai atentă asupra noului smartphone Apple şi ne-au oferit o serie de clarificări despre configuraţia sa.

Primele detalii vin pe partea de memorie. iPhone 5 soseşte cu 1GB memorie DRAM la 1,066MHz, lăţime de bandă de 8528 MB/s, o îmbunătăţire de până la 33% faţă de cei 6400 MB/s de care dispune iPhone 4S.

În ceea ce priveşte procesorul existau speculaţii că chipul A6 ar folosi arhitectura  ARM Cortex A9 sau chiar A15, însă potrivit surselor Anandtech lucrurile sunt mult mai interesante.

A6 este primul SoC cu un design CPU creat special de inginerii Apple, design ce oferă un echilibru între putere şi eficienţă energetică. Mai rămân însă destule semne de întrebare, pornind de la numărul de core-uri (majoritatea experţilor mizează pe două) şi până la vitezele de tactare.

Etichete: , , , ,