Cele mai utile aplicaţii mobile pentru începutul anului educaţional

Scris de | 25 septembrie, 2012
Cele mai utile aplicaţii mobile pentru începutul anului educaţional

Echipa The PhoneGeeks, divizia specializată de tehnică și telefonie mobilă a EuroGsm, cel mai mare retailer al operatorului de telefonie mobilă Orange România, a realizat un top ce cuprinde cele mai utile aplicaţii pentru elevii şi studenţii care iau startul într-un nou an şcolar. Aplicaţiile sunt organizate pe materii.

Matematica

Cei ce doresc un ghid în învăţarea matematicii pot apela la aplicaţia Mathematics Reference Formula, ce reuneşte o serie de formule şi exemple de calcule din domenii precum algebră, geometrie, trigonometrie, matrici, variabile sau vectori. Pentru cei care doresc realizarea de exerciţii direct pe telefonul mobil, The Phone Geeks recomandă aplicaţia Math Workout, care permite efectuarea de operaţii aritmetice, corectura acestora, dar şi realizarea de grafice despre progresul înregistrat de utilizator într-o anumită perioadă de timp.

Strict pentru realizarea de calcule, elevii şi studenţii mai pot utiliza aplicaţii specifice precum Math Algebra Solver Calculator sau Calc and Graph, care pot realiza calcule cu până la 3 variabile.

Fizica si chimie

Pentru domeniile fizică şi chimie poţi apela la aplicaţiile Physics Cheat Sheets şi Chemistry Cheat Sheets, care includ explicaţii despre fenomele fizice şi reacţiile chimice, o serie de formule de calcul şi exemple de exerciţii. Tot în domeniul chimiei, o altă aplicaţie utilă este Elements – Periodic Table, care prezintă tabelul periodic al lui Mendeleev.

În plus faţă de aplicaţiile dedicate ştiinţelor exacte, elevii şi studenţii pot găsi utile şi aplicaţiile generaliste, de tip enciclopedii, precum Wolfram Alpha sau Mobile Wikipedia, care prezintă informaţii foarte bine structurate din diferite domenii, precum geografie, istorie, muzică, artă etc. Există și aplicaţii mobile în limba română dedicate unei singure materii școlare, precum Geografie sau jocul interactiv Istoria Românilor.

Limbi straine

O altă categorie de aplicaţii educative sunt cele dedicate studiului limbilor străine, cum ar fi English Grammar sau French Grammar, precum şi aplicaţia pentru traduceri Google Translate. Tot în domeniul lingvistic, elevii mai pot folosi dicţionare explicative ale limbii române, ca de exemplu aplicaţia Dex pentru Android.

O categorie aparte o reprezintă şi aplicaţiile pentru editarea, prelucrarea şi transferul documentelor. Cei de la The PhoneGeeks recomandă Camscanner, pentru scanarea lecţiilor sau cursurilor, Kingsoft Office, pentru editarea documentelor sau Dropbox, pentru transferul acestora. Nu în ultimul rând, consultanţii EuroGsm recomandă aplicaţiile mobile pentru organizarea activităţilor şcolare şi orarelor, precum School Assistant sau Any.Do.

Etichete: , , , ,