Flanco: Vânzările de tablete vor depăşi cele de notebook-uri până în 2016

Scris de | 9 octombrie, 2012
Flanco: Vânzările de tablete vor depăşi cele de notebook-uri până în 2016

Flanco a emis astazi un comunicat de presă în care preconizează că până în 2016 numărul de tablete vândute pe teritoriul României va depăşi cel de notebook-uri. Mai mult, reprezentanţii companiei descriu actualul cumpărător tipic de tabletă drept un utilizator frecvent al tehnologiilor moderne, angajat cu venituri medii sau mari, cu educaţie superioară și cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani.

Urmând tendiţele IFA Berlin 2012, unde tabletele au fost produsele vedetă ale celui mai important târg de tehnologie european pentru consumatori, precum și direcţia producătorilor ce creează dispozitive din ce în ce mai portabile, cu un nivel ridicat de interconectivitate și control facil, Flanco prevede startul erei PC+ și în România. Accesul rapid şi facil la întreaga lume digitală, prin simpla atingere a ecranului, este principiul după care era PC+ se instalează în istoria globală a tehnologiei.

Deși estimează că în 4 ani achiziţia de tablete va depăși evoluţia vânzărilor de notebook-uri, Flanco susține că în era PC+ din următorii ani, notebook-ul rămâne centrul conectivității, în timp ce tableta și smartphone-ul completează nevoia de portabilitate.

Din 2016, Flanco preconizează că tableta va deveni centrul listei de gadget-uri portabile deţinute într-o familie.

Apple, Samsung, Asus, Sony şi alte companii pariază momentan pe tablete, iar produsele nou lansate aduc îmbunătățiri la nivelul tehnologiei (tableta hybrid cu Windows 8), precum și prețuri mai accesibile, ceea ce va creşte piaţa globală a tabletelor.

Etichete: , , , ,