Intel apropie de tehnologie elevii şi profesorii

Scris de | 16 octombrie, 2012
Intel apropie de tehnologie elevii şi profesorii

Intel, cel mai mare producător de procesoare şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, au organizat un semninar intitlulat Transforming Learning with One-to-One Course.

Susţinut de Ollie Bray, Intel Teach Consultant, seminarul îşi propune să apropie mai mult de tehnologie modul de predare al profesorilor şi procesul de învăţare al elevilor.

„În momentul de faţă, nu se pune accentul aşa cum ar trebui pe noile metode de predare cu ajutorul tehnologiilor, al gadget-urilor. Acestea fac parte din viaţa cotidiană a elevilor, devenind chiar indispensabile, iar faptul că nu sunt folosite în sistemul educaţional este un dezavantaj. În zilele noastre, copiii sunt la curent cu noutăţile tehnologice, iar accesul la informaţii se face mult mai uşor. Dacă vrem ca sistemul educaţional să performeze, atunci acesta trebuie aliniat cu tehnologia”, a declarat Ollie Bray, Intel Teach Consultant.

Training-ul a fost structurat pe patru module. Primul a avut rolul de a analiza curricula şi de a găsi metode de integrare a instrumententelor digitale astfel încât procesul de predare şi de învăţare tradiţional să fie transformat într-unul productiv şi creativ bazat pe tehnologie. Al doilea şi al treilea modul s-au concentrat pe analizarea şi abordarea tuturor problemelor care pot să apară într-un mediu de învăţământ One-to-One şi prezentarea acestora. Al patrulea modul, şi poate cel mai important, a presupus prezentarea beneficiilor induse de colaborarea dintre profesori atunci când aceştia folosesc eLearning-ul.

În cadrul evenimentul a fost prezentat şi un Classmate PC, marca Maguay, special creat pentru nevoile din şcoli.

Etichete: , ,